Завтра відбудеться пробне ЗНО 2021 року

Автор 09 квітня 2021, 20:22

Завтра, 10 квітня, на Хмельниччині відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання 2021 року. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

До пунктів тестування необхідно з'явитися до 10:50. Тестування розпочнеться близько 11:00.

Вхід учасників до пунктів тестування відбуватиметься за наявності:

  • паспорта (або іншого документа, що посвідчує особу);
  • запрошення-перепустки.

Запрошення-перепустки, у яких зазначено адреси пунктів пробного тестування, розміщено в особистих кабінетах учасників пробного ЗНО на сайті Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти.

Для входу до особистого кабінету учасника ПЗНО необхідно увести логін та пароль, отримані від регіонального центру. Щоб роздрукувати запрошення-перепустку, потрібно скористатися опцією «Сформувати запрошення-перепустку» – документ сформується у форматі PDF і завантажиться автоматично.

На тестування з собою варто взяти:

  • 2-3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору,
  • пляшку з питною водою без етикетки,
  • засоби індивідуального захисту, які можна покласти на робочий стіл і за потреби скористатися.

Всі учасники пробного ЗНО зобов’язані дотримуватися протиепідемічних заходів як до входу в пункти тестування, так і впродовж усього періоду оцінювання – учасники мають перебувати в масках, мати дезінфектори й користуватися ними, дотримуватися соціальної дистанції з іншими учасниками тестування.

Скористалися цьогоріч можливістю проходження пробного варіанту зовнішнього незалежного оцінювання майже п’ять тисяч краян. При цьому найбільш популярними предметами, які вони обрали, стали історія України, математика та Українська мова.

«У Хмельницькій області працівники усіх пунктів сьогодні, 8 квітня, вже проводили установчі наради з підготовки до проведення ЗНО. Загалом на Хмельниччині створено 33 пункти тестування, є вони у кожному раніше районному центрі. У Хмельницькому таких пунктів буде вісім», – розповідає  Ірина Ковальчук, методистка Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти.

Також вона додала, що, оскільки реєстрація на пробне ЗНО повністю добровільна, то й добиратися до пунктів їхнього проходження усі повинні самотужки. В даному випадку цей обов’язок повністю лягає на батьків. Оскільки наразі Хмельниччина потрапила в “червону зону”, цей процес буде досить проблематичним, а отже не всі учасники зможуть дістатися до пунктів проходження пробного ЗНО та скористатися цією можливістю.

Однак при цьому Ковальчук зауважила, що деякі батьки вже заздалегідь почали шукати виходи для вирішення цього питання. Окремі з них згуртувалися, об’єднали свої зусилля та найняли приватних перевізників.

Останнє редагування 09 квітня 2021, 20:35
0
репостів
0
репостів