Шепетівські юннати здобули друге місце зі своєю навчально-дослідною земельною ділянкою

Автор 31 березня 2021, 16:21

В Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді підведено підсумки Всеукраїнського конкурсу навчально-дослідних земельних ділянок. Метою конкурсу є розвиток мережі учнівських НДЗД у закладах загальної середньої та позашкільної освіти, підвищення ефективності та якості дослідної роботи, задоволення потреб учнів у професійному самовизначенні, залученні їх до практичної діяльності через трудове виховання.

Шепетівський міський ЦЕНТУМ вже декілька років поспіль є учасником і переможцем конкурсу. Не став виключенням і цей рік. Під керівництвом завідувача НДЗД ЦЕНТУМ Чумак Ірини Миколаївни вихованці закладу протягом року проводили фенологічні спостереження, досліди з квітковими та лікарськими рослинами, розробляли схеми дослідів, готували звіти та щоденники спостережень.

Відповідно до рішення журі конкурсу вихованці закладу нагороджені дипломом ІІ ступеня Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

Слід зазначити, що навчально-дослідна земельна ділянка в закладі є базою дослідної роботи учнів. Тут вони закріплюють, розширюють і заглиблюють знання з біології, пізнають рослинні організми, опановують методи управління ростом і розвитком рослин, набувають умінь і навичок вирощування рослин, залучаються до колективної праці.

Шепетівський ЦЕНТУМ

0
репостів
0
репостів