У Шепетівці шість тисяч учнів перейшли на дистанційне навчання

Автор 15 березня 2021, 19:13
Доки в школі немає дітей, у закладі проводять дезінфекцію. Доки в школі немає дітей, у закладі проводять дезінфекцію. Фото: Суспільне Поділля

Для шести тисяч учнів дванадцяти закладів освіти Шепетівської громади сьогодні, 15 березня, розпочалося дистанційне навчання. Дані заходи пов'язані з ростом захворюваності на коронавірусну інфекцію у громаді. Про це Суспільному повідомила заступниця начальника управління освіти Шепетівської міської ради Тетяна Музика.

За її словами, кожен освітній заклад знає, як працювати під час запровадження дистанційної форми навчання. Додає, наприкінці 2019 року з державного бюджету отримали 1,291 мільйона гривень освітньої субвенції для поліпшення інтернет-зв'язку та налаштування локальних мереж. Кожна школа в місті і селах отримала понад 129 тисяч гривень.

"Відтоді жодних скарг на інтернет від вчителів, учнів чи батьків немає. На відміну від минулого навчального року. Нині ні в кого немає страху. Всі готуються та знають, як працювати. Наші вчителі завчасно підготувалися, мають досвід і напрацювання, а кожний навчальний заклад має свою систему", - каже Тетяна Музика.

У школі-гімназії, де навчаються 647 учнів, вчителі проводять онлайн уроки. Вчителька основ здоров'я та етики Олена Кравчук каже, всі учні сьогодні вийшли на зв'язок. Учитель фізики Сергій Омелянчук на дистанційних уроках використовує інтерактивний комплекс, каже, звикати до онлайн викладання було складно.

"Коли діти знаходяться в класі, набагато краще засвоюються знання. Але як вихід дистанційне може бути", - розповідає вчитель фізики.

Сергій Омелянчук додає, хто з учнів хотів здобути знання, їх здобув. За його словами, минулорічний випускник Олександр Танасієнко, теж навчався дистанційно, але склав ЗНО з фізики на 200 балів.

Доки в школі немає дітей, у закладі проводять дезінфекцію, говорить заступниця начальника управління освіти. Дошкільні заклади у місті, додає вона, працюють у звичному режимі.

Останнє редагування 15 березня 2021, 19:18

Відео

0
репостів
0
репостів