Шепетівський НВК№1 бере участь у спорт-челенджі "Healthy schools"

Уже чотири тижні поспіль Шепетівський НВК№1 бере участь у спорт-челенджі, кожен тиждень якого був присвячений певній темі:  «Фанова руханка», «Спорт родиною», «Шкільна олімпіада» та «Натхненні спортом».

Спланований план усіх активностей на місяць вперед  виявилося не так просто втілювати  в життя, адже окрім своїх завдань, школа отримувала щотижня додаткові завдання від організаторів самого проєкту, а це потребувало величезних зусиль. Мотивація всіх учасників є чи не найголовнішим важелем у їх реалізації.

У підтримці наша сила: учні, батьки, педагоги з розумінням поставилися до бажання школи  досягти найкращих результатів. Школа завжди вирізнялася своєю активною життєвою позицією, ініціативністю, тому участь у проєкті , в принципі, нікого не здивувала, на разі  всі чекають на підсумки, віримо, що позитивні для НВК№1.

«Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» – унікальна трирічна соціальна програма, яка реалізується Центром «Розвиток КСВ» та Mondelēz International Foundation.

Програма має на меті сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення школярів до власного здоров’я. Для цього протягом наступних трьох років буде залучено більше ніж 17 500 дітей у понад 500 школах по всій Україні.

В рамках Програми розробляються рекомендації для закладів освіти щодо реалізації активностей та створюється спільнота відповідальних закладів, що сприяють здоров’ю учнів. П’ять найактивніших шкіл у фіналі Програми отримають гранти на закупівлю обладнання для STEM*-лабораторій (*STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics) а також набір канцелярського приладдя від https://kancmaster.com.ua/.

  • набуття та засвоєння учнями нових знань про здоровий спосіб життя;
  • популяризація раціонального харчування та концепції “здорового дизайну” рекреацій та приміщень де перебувають і харчуються діти;
  • впровадження нових форм організації тематичного дозвілля учнів;
  • створення спільноти закладів загальної середньої освіти, що популяризують здоровий спосіб життя.

«Неймовірні ініціативи, надзвичайна енергія, унікальні вчителі, школярі і батьки, які заряджають, надихають і щодня доводять, що зміни починаються з нас самих. Результати пілотного проекту Healthy Schools справді вражають: 73 школи, 16 тис. дітей, вчителів, батьків, які долучилися, 5 шкіл, які одержали гранти, і 36 переможців, тому що кожна школа у фіналі – справжній переможець і драйвер таких потрібних і важливих для нашої країни змін», – поділилася своїми враженнями від проекту менеджер з комунікацій, Україна та Євразія Mondelēz International Юлія Малько.

«Якщо спочатку мотивацією для реєстрації шкіл у Програмі був грошовий приз, то у процесі реалізації активностей учасникам вже самим було цікаво знаходити креативні рішення: вони готували здорові сніданки для мам на День матері, насолоджувались фруктовими й овочевими тижнями, проводили фестивалі танців спільно з батьками, вчителі й учні ставали в планку на заняттях і саджали разом дерева. Можемо сміливо сказати, шо Програма «Healthy Schools» вже перетворилася у цілий рух, завдяки якому бути здоровим стало ще модніше», – коментує керівниця Центру «Розвиток КСВ Марина Саприкіна.

Пілотний проект Програми відбувався протягом квітня-червня 2018 року та охопив 73 заклади загальної середньої освіти Києва, Київської та Сумської областей. Навчальні заклади реалізували міні-проекти на тему здорового способу життя.

Останнє редагування 14 грудня 2020, 14:58

Відео

0
репостів
0
репостів