Учням Шепетівського професійного ліцею розповіли про кримінальну відповідальність неповнолітніх

Автор 10 вересня 2020, 15:54

Питання відповідальності неповнолітніх перед Законом за скоєння злочинів і правопорушень 9 вересня 2020 року розглядались на зустрічі першокурсників Шепетівського професійного ліцею із старшим інспектором сектору ювенальної превенції Шепетівського ВП майором поліції Ольгою Іванівною Семенюк.

Присутнім пояснено відмінність між кримінальною та адміністративною відповідальністю, вказано на міри покарання в першому та другому випадках, на відповідальність самих неповнолітніх та їх батьків за скоєння дітьми злочинів та правопорушень.

Учні цікавились чи наступає адміністративна відповідальність за пропуски ними уроків без поважних причин, порушення дисципліни на уроках, вживання нецензурної лексики, паління на території навчального закладу, порушення тиші в нічний час (в тому числі і в гуртожитку) та інше.

Розглядались питання випадків настання кримінальної відповідальності, при тому Ольга Іванівна наводила яскраві приклади із життя неповнолітніх.

Особливу увагу було приділено питанням булінгу, зокрема і булінгу через соціальні мережі Інтернету. Розмова велась,здебільшого, у формі діалогу. 

Найактивнішим тут був учень групи №104 Азат Кольцов, котрий приїхав до нас навчатись із Полонного. Також Ольга Іванівна провела індивідуальні бесіди з учнями гр..№103, які вже допускають порушення дисципліни на уроках.

Гуменюк Л.Р. – викладач, класний керівник гр. №104 Шепетівського процесійного ліцею

0
репостів
0
репостів