На добудову школи у селі Корчик перерозподілили ще майже 5 млн. грн.

Автор 25 лютого 2020, 20:24

Сьогодні під головуванням заступника голови адміністрації Сергія Ткачука відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Нагадаємо, на попередньому засіданні регіональної комісії, яке відбулася 10 січня 2020 року, із загального обсягу державного фонду регіонального розвитку на поточний рік у сумі 286 854,46 тис.грн. було розподілено 258 169,06 тис.грн. на фінансування 28 перехідних об’єктів. Кошти в сумі 28 685,4 тис.грн. були нерозподіленими на реалізацію проектів Всеукраїнського громадського бюджету.

Як повідомив Сергій Ткачук, 20 лютого поточного року відбулося засідання Міжвідомчої комісії при Мінрегіоні, на якому по Хмельницькій області в комісії виникли питання щодо трьох проектів, а саме шкіл у с.Залужжя Білогірського району і в с.Корчик Шепетівського району та реконструкція водопровідних мереж у м.Полонне.

Що стосується питання по м. Полонному Сергій Петрович пояснив, що Міжвідомчій комісії необхідно було надати гарантійний лист від голови Полонської ОТГ щодо дофінансування даного проекту, і такий лист уже був наданий. Відтак, вирішено реконструкцію водопровідних мереж у м.Полонне завершити за рахунок коштів місцевого бюджету.

Крім того, додав посадовець, комісією запропоновано зменшити обсяг коштів передбачених для реалізації проектів “Всеукраїнського громадського бюджету” 28685,4 тис грн. до 1 відсотка (2868,54 тис грн).

Вивільнені кошти у сумі 25 816,86 тис.грн. направити на забезпечення повного фінансування у поточному році будівництва школи в с.Залужжя Білогірського району та школи в с.Корчик Шепетівського району. Оскільки ці дві школи включені до Програми Президента України 5/5/5.

Членами регіональної комісії було одноголосно підтримано дану пропозицію. Відтак, вирішено додатково спрямувати за рахунок коштів ДФРР на будівництво шкіл в с.Залужжя Білогірського району 21 336,0 тис.грн., та в с.Корчик Шепетівського району 4 480,86 тис гривень.

За матерiалами Хмельницької облаcної державної адміністрації

0
репостів
0
репостів