Відбувся обласний семінар директорів шкіл

Автор 10 січня 2013, 19:38

18 грудня у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 6 відбулося засідання обласного клубу творчих директорів опорних шкіл «Співробітництво» з проблеми «Використання потенційних можливостей іміджелогії в управлінні навчальним закладом». Метою зустрічі було актуалізація теми створення позитивного іміджу закладу в контексті вимог часу та розкриття факторів формування унікальності навчального закладу. 

Школа радо зустріла гостей – директорів шкіл із Старокостянтинова, Летичева, Славути, Хмельницького, Городка, Ізяслава. Учні презентували візитку навчального закладу «Знають у місті всі навколо креативну нашу школу». Цікавою та оригінальною була екскурсія сучасними та святково прикрашеними коридорами закладу, яку провів президент школи Попович Дмитро. Головною цікавинкою, що надзвичайно вразила учасників засідання, стали живі скульптури (члени МАН, ЮІРівці, учасники КВК, ПЛАСТового гуртка «Ластівка», театрального колективу «Пегас»), які зустрічали гостей й дарували незабутні та яскраві емоції. Поза увагою не залишилася й виставка новорічних поробок та сувенірів. 

Привітали гостей школи й мешканці Країни сонячних усмішок – учні початкової ланки. Маленькі зірочки та барвінчата, бджілки та промінчики, сонечка та мурашки вразили усіх своєю щирістю та кмітливістю. Дітки провели учасників засідання на екскурсію в музей загальноосвітньої школи № 6, де гості змогли вирушити у мандрівку сторінками історії закладу. Привернула увагу директорів області й виставка методичних інновацій – переможців та призерів різноманітних обласних та всеукраїнських конкурсів. 

Про актуальність і важливість проблеми використання потенційних можливостей іміджелогії в управлінні навчальним закладом засвідчили виступи Т. М. Рачок, завідувача сектором науково-методичного забезпечення управління навчальним закладом ХОІППО, В. В. Гуменюк, завідувача кафедрою менеджменту та освітніх інновацій, та Т.В.Музики, заступника начальника управління освіти. Заключним на етапі актуалізації та обговорення проблеми став тренінг по іміджелогії І. М. Рожнятовської, головного редактора газети «Завуч» видавництва «Шкільний світ». 

Наступною частиною зустрічі став презентаційний модуль, під час якого учасники засідання змогли ознайомитися із досвідом з питання «Формування іміджу закладу через корпоративну культуру учасників навчально-виховного процесу». Сподобався гостям відеофільм «Школо наша дорога, ти така привітна». Директор навчального закладу, Н. М. Собчук у своєму виступі розповіла про значення формування корпоративної культури учасників навчального процесу, про створення концепції розвитку закладу – «Школи життєзнавства та соціального успіху», про результати, яких досягнуто за останні п’ять років: сьогодні школа – це сучасний заклад, який дає якісні знання. Директор зазначила: «Нам вдалося сформувати позитивний імідж школи саме через корпоративну культуру, а це, в свою чергу, сприяло підвищенню привабливості навчального закладу, якості освіти». 

О. В. Лихобаба – заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ № 6 – презентувала методичний проект «Від успішного учня до успішного вчителя». Було відзначено, що метою проекту є забезпечення неперервної освіти вчителя як необхідної умови підвищення професійної майстерності, готовності до інноваційної діяльності, постійного творчого пошуку, досконалого знання свого предмету, зацікавлення новинками психолого-педагогічної науки. 

Своїм досвідом з питання «Формування успішної особистості через використання ігрових технологій навчання» поділилася вчитель початкових класів Н. В. Стецюк. А кафедра вчителів-філологів презентувала модель сучасного конкурентоспроможного випускника. Гості школи здійснили віртуальну подорож у творчу лабораторію вчителя математики К. П. Павліщук та переглянули презентацію сайту-портфоліо інформаційного профілю школи, яку підготував вчитель інформатики П. В. Кислюк. Ви можете на сайті знайти докладну інформацію про просування подібних веб-ресурсів.

Заступник директора з виховної роботи, О. І. Українець, ознайомила учасників засідання обласного клубу «Співробітництво» із комплексно-цільовою шкільною програмою «Нова генерація Шепетівщини», що діє уже чотири роки, та наголосила, що легше згуртувати колектив через спільну працю, головне – правильно організувати, спланувати, виконати та оцінити. 

Неймовірно піднесений настрій у присутніх створив учнівський флешмоб «Школа – це наша колиска, школа – наш рідний дім і сім’я» за участю команди КВК загальноосвітньої школи № 6 «Нон-Стоп» – переможців обласного та регіонального конкурсу кмітливих та винахідливих два роки поспіль, що представляли Хмельницьку область на змаганнях в МДЦ «Артек». Не менше здивував учасників засідання Святий Миколай, який завітав із привітаннями на зустріч та подарував учасникам засідання на згадку сувеніри із символікою школи.

Останнє редагування 26 грудня 2019, 16:23
0
репостів
0
репостів