Учні шепетівських шкіл ходили на екскурсію до міської ради

Автор 05 грудня 2019, 16:31

Протягом тижня, напередодні Дня місцевого самоврядування в Україні, учні з кожної загальноосвітньої школи міста ознайомилися із роботою міської ради та її виконавчого комітету.

Міський голова Михайло Полодюк, заступник міського голови Наталія Стасюк розповіли учням про особливості роботи самоврядного органу.

Михайло Полодюк під час зустрічі з учнівською молоддю зауважив, що хоч міський голова у місті є найвищою посадовою особою, проте не всі установи та організації підзвітні та підконтрольні міській раді. Наприклад, керівництво відділення укрпошти знаходиться у Хмельницькому, військові частини міста підпорядковані Міністерству оборони України, частина організацій та підприємств міста є приватними, тому впливу на них міська рада не має. А от, наприклад, комунальні підприємства міста, навчальні заклади є підзвітні міській раді і фінансуються із міського бюджету.

Під час спілкування учні задавали питання міському голові, заступнику міського голови та отримали на них відповіді.

Наталія Стасюк у ході екскурсії міською радою розповіла школярам про 400-річчя самоврядування в місті Шепетівка, ознайомила їх з інформаційними дошками, що інстальовані на 3-му поверсі міської ради. На дошках зображені карти із межами міста у 1917 році, 1930-1939 років, 1967 році та 2019 році; схеми управління, які існували в місті протягом 1619-1793 років, коли місто перебувало у складі Речі Посполитої; 1793-1917 років — під час перебування Шепетівки у складі Російської імперії; 1922-1991 років — у період існування Радянського союзу та сучасна схема управління містом. Та дошками із іменами керівників міської ради та її депутатів, починаючи із 1990 року до нашого часу.

Учні оглянули малий зал засідань виконавчого комітету, сесійну залу та електронну систему голосування «ВІЧЕ». Старшокласників цікавило, як відбувається процес підготовки  проектів рішень на сесію міської ради, у чому полягає робота  депутата, як проходить  голосування та оприлюднення його результатів, тощо.

На завершення зустрічей заступник міського голови Наталія Стасюк наголосила, що Шепетівка – наш спільний дім і саме від нас усіх залежить те, яким він буде, адже чисто, там, де не смітять, охайно, там, де не руйнують.

Прес-служба Шепетівської міської ради

Останнє редагування 05 грудня 2019, 18:32
0
репостів
0
репостів