У Грицеві протестували за повернення землі, якою користується ВПУ-38

Автор 04 листопада 2019, 12:35

29 жовтня у центрі Грицеві відбувся мітинг проти присвоєння Грицівською селищною радою державної землі, площею 160 га.

Як повідомляє Гриців.Інфо,  селищна рада нібито помилилася і незаконно попросила у Держгеокадастру Хмельницької області земельну ділянку державної власності, якою користується ВПУ-38.

Голова громади Людмила Тіфенбах направила лист директору ВПУ-38, щоб отримати згоду на роздачу вже отриманих земельних ділянок від Держгеокадастру. Але згоди не отримала. Натомість представники ВПУ-38 почали вимагати у Грицівської ОТГ повернути помилково отримані землі назад у власність держави.

Озброївшись підтримкою департаменту Освіти і Науки Хмельницької ОДА, більше сотні студентів, а також педагогічний колектив Грицівського ВПУ-38 організували акцію протесту під стінами Грицівської селищної ради, з чіткою вимогою “Повернути помилково відібрані землі у державну власність”. Попри вигуки “Ганьба!”, Грицівська селищна рада відмовилась визнавати свою помилку і пішла шляхом загострення конфлікту, звинувачуючи мітингувальників та закидаючи їм некомпетентність.

Знімок екрана о 13.02.00

Наступного дня мітингувальники прийшли на засідання чергової сесії Грицівської ОТГ, де мало б розглядатися конфліктне земельне питання. Втім, селищні народні обранці не ухвалили конкретного рішення щодо цього. Представники училища запевнили, що й надалі будуть відстоювати свої землі, на яких учні проходили виробниче навчання, сіяли та збирали врожай.

Останнє редагування 04 листопада 2019, 13:07

Відео

0
репостів
0
репостів