Зараз відомо понад 200 їстівних сортів цієї рослини. Ботаніка визначає гарбуз як ягоду. Але крім десертів, з неї готують чималу кількість і несолодких страв. Тому більшість звично називає гарбуз овочем. Росте він практично скрізь (крім Арктики та Антарктики) і є в національних меню майже всіх країн світу. І це не дивно, люди давно оцінили поживність, корисні властивості гарбуза і смакові якості цього продукту. Українці — не виняток.
Сьогодні на подвір'ї школи відбулася дегустація вишуканих страв з гарбуза: пиріжки, хліб, млинці, сік, смузі, гарбуз маринований, запечений і т.д. І все це приготували діти спільно з батьками, а щоб пам'ятали та готували інші, ще й рецептами ділилися. А от вихованці спільно з працівниками їдальні приготували справжнісіньку українську страву — гарбузову кашу, її вистачило всім.
За інформацією Спеціалізованої школи-інтернат