Тиждень толерантності у МНВК

Автор 22 листопада 2012, 18:08
З метою забезпечення комфортних умов перебування учнів у Шепетівському МНВК, формування спільної діяльності одногрупників, творчого розвитку особистості кожного з вихованців з 12 по 16 листопада проводився Тиждень толерантності під девізом «Толерантність — дорога до миру».
При проведенні тижня було використано різні форми та методи впливу, для формування проявів ініціативи, поваги до почуттів та емоцій оточуючих людей, що спонукало до висловлення власної точки зору, позитивної самооцінки, стимулювання розвитку толерантності учнів.
Протягом усього тижня в МНВК проходили: засідання дискусійного клубу «Усі ми – різні, усі ми – рівні»; тренінгові заняття «Толерантність врятує світ», «Чи толерантні ви?»; виховний захід «Подорож країною Толерантність», круглий стіл для батьків «Попередження насильства, жорстокості в cім’ї та в дитячому колективі» а також розглядалося із педагогами питання профілактики ксенофобії та розвитку толерантних установок у всіх учасників навчально-виховного процесу.
В один із днів «Тижня толерантності» в МНВК відбувся конкурс-презентація інформаційних газет учнів 10-х класів «Толерантність для мене – це…». Кожна газета була яскрава, кольорова, насичена важливим та доступним для всіх матеріалом про такі поняття як дружба, розуміння, повага, терпіння. Усі роботи учасників були відзначені адміністрацією закладу та нагороджені дипломами і подяками.
Велику хвилю переживань та емоцій викликав відеоролик «Толерантність – шлях до миру», де учні мали можливість побачити прояви інтолерантності, які відбувалися у світі та проаналізувати наслідки до яких призвели.
Під час Тижня толерантності учні мали змогу іще раз переконатися, як важливо щоб у світі діяли закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові.
0
репостів
0
репостів