Шепетівські "Несамовиті орли" представляли Хмельниччину на всеукраїнській патріотичній грі

З 3 липня по 14 липня 2019 року на території дитячого центру соціальної реабілітації "Перлина Придніпров'я" (с. Орлівщина Новомосковського району Дніпровської області) відбувся ІІІ (Всеукраїнський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") «Джура-2019: Самарська Січ» старшої вікової групи (15-17 років). Представляти честь Хмельницької області відправилась шепетівська команда НВК № 3 «Несамовиті орли».

Юні нащадки козацького роду змагалися у 9-ти конкурсах (фізична,  саперна та стройова підготовки, метання гранати, стрільба, смуга перешкод, пластун, відун та таборування). Кожен ранок джур розпочинався з ранкової руханки, вранішнього кола, виконання славня України та підняття прапору гри "Джура". Програма проведення була досить різноманітною. Окрім обов'язкової конкурсної програми проводилася екскурсійна робота ( на острів Хортиця,  історичний музей ім. Д.І. Яворницького та музей «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО»), тренінги (неформальне лідерство, надання першої долікарської допомоги, тактична медицина, індивідуальна підготовка поводження зі зброєю, тактика захисту табору тощо), зустріч з ветеранами АТО та госпітальєрами, турніри (дебати, УПА - відповідь нескореного народу, криївки  тощо), виїзд до  93-ї окремої механізованої бригади та Новомосковського полігону, гутірки, вечірні  ватри.

Неординарним та насиченим був день самоврядування. Діти, шляхом голосування обрали власну таборову старшину із числа джур  ( отамана, бунчужного, хорунжого, писаря, осавула обозного сотників, чотових, впорядників). Весь день кожен з новообраної старшини вчився і працював  відповідно до обраної посади. 

Одночасно  з таборуванням старшої вікової групи з 06 липня по 14 липня 2019 року проходив збір активістів гри "Джура"" середньої вікової категорії (11-14 років) «Школа джур козацьких». Участь у зборі прийняли 19 роїв з різних регіонів України. Молоді джури навчалися, проходили вишколи, козацькі ігри, рольові ігри на тему виявлення диверсантів та майтерки за окремою програмою.

Спільно для двох таборів було проведено свято Івана Купала, представлення роїв, ватра "Історія табору".  

Поєднання та робота одночасно двох вікових таборів - це вперше у грі "Джура". Але результат того вартував. Молодші потоваришували зі старшими та багато в чому наслідували їх. А ще це започатковує  активну роботу середньої вікової категорії, як наступників джур.

Урочисте закриття та нагородження учасників ІІІ етапу  гри "Джура" відбувалося у місті Дніпрі. Урочистою ходою джури пройшлися центральною вулицею міста до парку, де розміщено найбільший пам'ятник Тарасу Шевченку в Україні  висотою 17 метрів. Переможці отримали нагороди, а кожен учасник відзначки з символікою гри.

І хоч на змаганнях не визначали абсолютних команд переможців, але рою "Несамовиті орли" є чим похвалитись. Шепетівчани стали переможцями змагань з фізпідготовки, також наш рій єдиний знайшов усі міни та став переможцем змагань "Саперна підготовка"! Ройовий Шамрай Андрій переміг у змаганнях з workout, а найкращий особистий результат у «Стрільбі з АК-74» зафіксували у Назара Мугиля, його нагородили грамотою.

Вітаємо наших земляків із гідним виступом на всеукраїнських патріотичних змаганнях!

Відео

0
репостів
0
репостів