Рятувальники долучились до святкування Дня міста

Автор 10 червня 2019, 14:02

9  червня місто Шепетівка святкувало свій День народження. До святкування Дня міста долучилась і працівники Служби порятунку району, організувавши для жителів і гостей міста громадську акцію «Запобігти! Врятувати! Допомогти!».

Захід покликаний привернути увагу як дітлахів, так і дорослих до діяльності пожежно-рятувальної служби, пропагувати нелегку, проте героїчну й таку потрібну сучасному суспільству професію рятувальника.

Надзвичайники Шепетівки продемонстрували учасникам акції аварійно-рятувальну техніку та спеціальне обладнання. Кожен охочий міг відчути себе у ролі справжніх вогнеборців, примірявши бойовий одяг та шолом вогнеборця, взявши до рук аварійно-рятувальне обладнання. Звісно ж завдяки надзвичайникам гості свята пригадали основні правила безпечної поведінки у побуті, дізнались, як діяти у разі пожежі чи виявлення вибухонебезпечних предметів.

Особливе захоплення від знайомства із пожежно-рятувальною справою отримали діти. Малеча активно перевтілювалась у вогнеборців: керували спецтранспортом, приміряли захисний одяг, користувалися спорядженням та обладнанням рятівників. ДСНСники кажуть, що таким чином дітлахи краще засвоюють правила безпечної поведінки.

Подібні акції спрямовані на розвиток у громадян свідомого ставлення до правил безпеки та популяризації пожежно-рятувального ремесла!

 Шепетівський районний сектор ГУ ДСНС у Хмельницькій області

0
репостів
0
репостів