Учні об’єдналися заради екологічної безпеки

Автор 20 вересня 2018, 19:12

20 вересня, у Шепетівському НВК № 1 відбулась загальноміська конференція в рамках всеукраїнської проекту Zero Waste School. Ініціаторами проведення заходу стали учні 11 класу НВК № 1, які беруть участь у проекті «Zero Waste School». Він навчає активістів  та вчителів через неформальне навчання впроваджувати культуру сортування відходів у своїй школі та громаді.

Захід запланований на два дні. Сьогодні  в першій теоретичній частині школярі слухали інформацію спікерів та обговорювали проблему збору побутових відходів в Україні та перспективи впровадження сортування сміття у Шепетівці.

Міський голова Михайло Полодюк розповів, що рік тому у місті започатковано збір сміття з приватного сектору, проте багато хто продовжує виносити відходи на стихійні смітники. Також щороку проводяться акції з прибирання таких звалищ, однак, дуже мало людей долучаються до них.

Міський голова запропонував об’єднати можливості мобільного додатку «Чиста Шепетівка» з роботою адміністративно комунальної інспекції та комунальниих служб. Також він висловив сподівання, що інформація про відповідальне ставлення до екології , яка буде надходити від активної учнівської молоді буде сприйматися містянами та дозволить підвищити рівень екологічної свідомості шепетівчан.


Цікавить нерухомість у Харкові? Тоді вам варто завітати на сайт www.057.ua. Зручна навігація, широкий вибір пропозицій дозволить вам швидко визначитись з вибором. 


На конференцію було запрошено Андрія Мартинюка — голову ради ГО «Екоклуб» з Рівного, який розповів про роботу громадської організації,  енергоефективність та  відновлювальні джерела енергії. Пояснив присутнім поняття «сталий розвиток». Що означає розвиток, який не зменшує  можливості для розвитку наступних поколінь, а примножує ресурси та можливості для наших дітей і внуків. Спікер наголосив на важливості створення у місті громадського простору, що дає змогу  розвивати загальну культуру  громади.

Також пояснив чому важливо створювати сприятливі умови для розвитку громадського транспорту, на противагу автомобілям, які возять 1-2 людини.

Соціальний педагог НВК № 1 Ольга Тимощук провела з учасниками заходу міні-тренінг з метафоричними картками. Розповіла про вплив людини на навколишнє середовище та пояснила учням поняття  «екологічної свідомості» і «екологічного мислення».  Учні висловили своє бачення шляхів подолання руйнівних дій людини.

Учні 10 класу Шепетівської ЗОШ № 1 презентували свій екологічний додаток для мобільного — «Чиста Шепетівка», який розроблений для  покращення екологічної ситуації у місті. Ідея полягає у створенні карти на якій кожен зможе позначити забруднені місця для їх подальшого прибираня комунальними службами та волонтерами.

Після виступів спікерів учасники конференції  оглянули виставку виробів із вторинної сировини та взяли участь у майстер класах «Друге життя сміттю».

На другий, практичний, день заходу заплановано прибирання майданчика «Арт-ленд» та збір макулатури в школах.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

Останнє редагування 20 вересня 2018, 19:21
0
репостів
0
репостів