Нові стандарти – нова школа

Автор Л.І. Тихончук 10 серпня 2012, 11:34
9 серпня 2012 року у рамках Всеукраїнської акції «Нові стандарти – нова школа» з метою вивчення стану готовності навчальних закладів до впровадження нових стандартів початкової освіти наше місто відвідала делегація відділу освіти м.Малин Житомирської області. До складу делегації увійшли начальник міського відділу освіти Шеренок Микола Володимирович, завідувач методичним кабінетом Канюка Ірина Степанівна, методист з початкової освіти Шкабура Ніна Олександрівна. Гостей зустрічали заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Зайцева Тетяна Григорівна, начальник управління освіти Тихончук Людмила Іванівна, заступник начальника Музика Тетяна Василівна.
Начальник управління Тихончук Л.І. представила гостям візитку освітянського простору Шепетівки і запевнила, що всі заклади готові до впровадження нових стандартів початкової освіти і всі освітяни міста працюють над виконанням першочергового завдання сучасної школи – забезпечення умов для інтелектуального, соціального, морального та фізичного розвитку кожного учня, формування його як конкурентно-спроможної особистості в сучасному соціумі.
Завідувач методичним кабінетом Петрук Г.Г. і методист з початкової освіти Кузмінська Л.В. поділились досвідом щодо організації методичної роботи, зокрема координації методичної роботи вчителів початкових класів на підготовку їх до реалізації нових Державних стандартів. Людмила Василівна розповіла про виконання заходів проведення Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!». Своїми напрацюваннями у ході репрезентації поділились заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ№4 Пістрюга Л.В. з питання «Організація самоосвітньої роботи з вчителями початкових класів», заступник директора з навчально-виховної роботи школи І ступеня Регула Т.А. з питання «Координація передшкільної освіти як спосіб соціалізації майбутніх школярів» та вчитель початкових класів СЗОШ№2 Ніколайчук А.Д. з питання «Організація роботи з батьками майбутніх першокласників».
А далі гостей запросили відвідати центр дитячо-юнацької творчості, зокрема центр раннього естетичного розвитку: студії «Ділові малюки», «Пізнайко», «Кольорові долоньки» (директор Попович О.М.), ДНЗ№11 «Дзвіночок» та класи початкової школи, які знаходяться у приміщенні цього закладу (завідувач Шахрай Н.В. та директор Молявчик В.А.), навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» (директор Качоровська Н.В.) та навчально-виховний комплекс №1 у складі: «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та ліцей» (директор Можейко Г.О.). Кожен заклад цікаво і неповторно представив своє обличчя і залишив в освітян з Малина справжнє щире захоплення. Вони переконались в успішності, конкурентоспроможності, генеруванні нових ідей, реалізації інноваційних підходів, забезпечення ефективності навчально-виховного процесу, можливості давати глибокі знання з основ наук та всебічного розвитку особистості усіма навчальними закладами Шепетівки – дошкільними, загальноосвітніми, позашкільними. Недарма наші заклади мають достатньо високий авторитет в освітянському просторі області та України. Під час зустрічі йшло спілкування, жваве обговорення освітянських питань.
На завершення візиту гостей запросили відвідати літературно-меморіальний музей ім. М.Островського – візитну картку міста і предмет гордості кожного шепетівчанина. Колеги з міста Малин у Шепетівці вперше, але про славнозвісного Миколу Островського і його культовий роман «Як гартувалася сталь», звичайно, знають, отож із задоволенням прослухали екскурсію та розглянули експонати, розташовані в оригінальних вітринах.
Усе відбулося вдало, і міське управління освіти задоволено відзначає: акція «Нові стандарти – нова школа» у Шепетівці пройшла успішно.
Останнє редагування 10 серпня 2012, 11:43
0
репостів
0
репостів