Діти у Шепетівці зустрічали птахів

Автор ЦЕНТУМ 30 березня 2018, 18:28

Щорічно 1 квітня відзначається Міжнародний день зустрічі птахів, що проходить в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». 1 квітня 1906 року підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. День птахів – це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель.

За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки». Повернення птахів святкується також як прихід весни.

Не оминули своєю увагою це свято й учні Шепетівського міського ЦЕНТУМ. Члени дитячого екологічного парламенту закладу (керівник Антонюк Наталія Олександрівна) та вихованці гуртка «За гуманне ставлення до тварин» (керівник Волошина Олена В’ячеславівна) організували і провели цікавий виховний захід, метою якого було розширення і знань учнів про птахів, їх поведінку і життя, про роль та місце в природі, значення в житті людини.

Учасники заходу дізналися, які птахи повертаються на Батьківщину найпершими, вчилися розрізняти птахів за голосами, розгадували загадки. На згадку про свято діти виготовили листівки-витинанки із зображення птахів. А на завершення діти із задоволення долучилися до розвішування власноруч виготовлених шпаківень, котрі, сподіваємося, невдовзі будуть заселені гомінкими пташиними родинами.

0
репостів
0
репостів