Лісничі навчали дітлахів шкіл на Шепетівщини

Автор 26 березня 2018, 15:56

За традицією 21 березня, в день весняного рівнодення, лісничі висаджують перші дерева з учнями, але цього року погода внесла корективи, тому працівники ДП «Шепетівський лісгосп» розпочали акцію «Майбутнє лісу в твоїх руках» з відвідин навчальних закладів міста та району, де провели пізнавальні заходи для школярів.

Так, лісничий Плесенського лісництва Полюшкевич В.М. завітав до учнівського лісництва «Юні лісівники» (школа №6)  і провів цікаву бесіду на тему: «Ліс – зелений скарб нації».

З учнями 5 класу Городищенської ЗОШ зустрівся лісничий Климентовицького лісництва Басовський Д.Л. Під час уроку лісничий ознайомив малечу з первоцвітами рідного краю, їхньою цінністю та значенням.

Шепетівське учнівське лісництво має багато випускників, які обрали лісівничі професії, тому не дивно що на зустріч з нинішніми школярами завітав  випускник лісництва, а тепер лісничий Шепетівського лісництва Ситарук С.І. Разом з учнями  розпочали акцію «Первоцвіт», розробили агіт-листівки, які юні лісівники розповсюдять в своєму мікрорайоні.

З учасниками шкільного лісництва «Юнацька варта» про проблеми збереження лісових насаджень та шляхи підвищення екологічної свідомості місцевого населення спілкувався лісничий Климентовицького лісництва Басовський Д.Л.

До учнів Полянської школи завітав лісничий Мальованського лісництва Туракевич С.М., який розповів учням 7 класу  про тваринний і рослинний світ регіонального ландшафтного парку Мальованка.

«Флора і фауна рідного краю» – під таким девізом пройшов урок в Михайлюцькій школі, де з учнями  5 класу спілкувався лісничий Хмелівського лісництва Бартков В.В.

Лісничий Пліщинського лісництва Савчук М.В. завітав до  рідної школи й зустрівся з учнями шкільного лісництва. Спільно вони розглянули дендрологічні характеристики основних лісоутворюючих порід в Україні.

Загалом акція розпочалася вдало, діти, які цього дня були присутні на зустрічах, бесідах, уроках з лісівниками Шепетівщини, отримали нові знання.

Прес-служба Шепетівського лісгоспу

0
репостів
0
репостів