У Шепетівці відбувся традиційний ярмарок професій

Автор 28 листопада 2017, 00:29

Уже традиційно, восени, Шепетівський міськрайонний центр зайнятості проводить ярмарок професій для учнів шкіл міста та району. Адже вибір професії – одне з найважливіших питань, яке постає перед підлітками і молодими людьми. У світі є стільки професій, що іноді обрати свою досить складно.

Цьогоріч на захід прибуло більше 500 учнів разом з педагогами і наставниками, тож актова зала міського будинку 10 листопада була вщент заповнена. Велелюдно було і у фойє будинку культури, де представники навчальних закладів роздавали рекламні буклети і наочно демонстрували майстер – класи.

Організатори вирішили провести ярмарок у дещо – іншому форматі, ніж зазвичай. Замість традиційного варіанту, проведено інтерактивний захід для молоді «Подорож в світ професій». Учням шкіл району, які прибули раніше, запропонували профорієнтаційні ігри. Старшокласники охоче відповідали на питання, показували свою обізнаність у багатьох професіях. Згодом до них приєдналися і учні міських шкіл.

Присутнім представили 15 навчальних закладів Хмельниччини. Більшість презентацій були досить креативними , з відеороликами і музичним супроводом. Цікаво представив свою роботу Шепетівський міжшкільний навчально-виробничий комбінат: кожен учень чітко окреслив усі переваги робітничої спеціальності, яку вибрав. Учні комбінату презентували у фойє смачну випічку, власноруч виготовлені сувеніри. Але найбільше глядачів було біля їхнього стенду, де проводили елементи тренінгу «Випробуй у безпеці», який відбувається у рамках соціальної програми «Випив? За кермо не сідай». Бажаючі могли спробувати за допомогою спеціальних окулярів відчути себе у стані алкогольного сп’яніння і пройти відрізок дороги.

Викладачі Шепетівського медичного училища гарно розповіли про спеціальності, які опановують у закладі. Достойну презентацію підготували представники обох Грицівських училищ: ВПУ№38 і ВХПУ №19.

У фойє учні демонстрували вправність з дріжджовим тістом, проводили майстер – класи з вишивки, а на сцені переконували глядачів у виборі саме робітничих професій – кухаря, пекаря, тракториста, водія, закрійника, вишивальниці, оформлювача приміщень тощо.

Захоплено дивилися присутні відео - презентацію Кам’янець – Подільського коледжу ПДАТУ. Важливо, що студенти не просто розповіли про професії, які можна здобути, а й наголосили про перспективу працевлаштування на виробництві і у сільському господарстві.

Крім вищеназваних про свої навчальні заклади розповіли викладачі Шепетівського коледжу ПДАТУ, Шепетівського професійного ліцею, Хмельницького економічного університету, Хмельницького вищого професійного училища №4, Хмельницького національного університету, Хмельницького торгово-економічного коледжу, Подільського аграрно-технічного університету, Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, Хмельницького політехнічного коледжу. 

Шепетівський Міськрайонний Центр Зайнятості

0
репостів
0
репостів