Обласні чиновники планують відновлення будівництва школи у Корчику

Автор 14 листопада 2016, 21:40
Минулої п’ятниці, 11 листопада, члени постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, спорту і туризму ознайомилися із матеріально-технічним забезпеченням загальноосвітніх закладів міста Шепетівки та Шепетівського району.
У роботі виїзного засідання взяли участь заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко, заступник голови Шепетівської районної ради Артур Мовсісян та начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Наталія Грабельнікова, депутати облради, які представляли інші постійні комісії.

Зокрема, учасники виїзного засідання ознайомилися зі станом аварійної будівлі Корчицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Наразі 103 учні школи, яка розміщена у старих непристосованих приміщеннях, навчаються у вкрай незадовільних умовах. Це викликало у депутатів стурбованість і тривогу, оскільки ситуація вимагає негайного  переміщення дітей у безпечні умови.

Разом з тим, поряд розташоване приміщення нової школи, яке є довгобудом.

Учасники виїзного засідання ознайомилися із проектно-кошторисною документацією та проектом будівництва нового приміщення школи, проаналізували стан використання бюджетних коштів за попередні періоди, ходом будівництва тощо.

Висновки виїзного засідання доведено до відома голові обласної ради Михайла Загородного, який дав доручення відповідним структурам, зокрема Шепетівській районній раді та відділу освіти, молоді та спорту Шепетівської райдержадміністрації, щодо термінової підготовки проектно-кошторисної документації, інших жокументів з метою завершення будівництва нового корпусу Корчинецької загальноосвітньої школи.

Довідка

Будівництво нового приміщення загальноосвітньої школи у селі Корчик розпочате у 1990 році. Фінансування робіт здійснювалось через обласний бюджет. У зв’язку із ускладненням фінансової ситуації в державі кошти на будівництво не виділяються з 2007 року. З метою уточнення та обґрунтування обсягів робіт на будівництві школи за кошти районного і сільського бюджетів проведено корегування проектно-кошторисної документації та експертизи будівельних конструкцій. Для завершення будівництва навчального закладу, згідно із проектно-кошторисною документацією, необхідно більше 20 млн. гривень.

У 2013 році будівництво було частково відновлено. Проведено демонтаж старого шиферу, замінено несучі елементи конструкції даху, що були вироблені з деревини та втратили свої властивості, а також зроблено нову покрівлю.

Наразі будівництво призупинено із-за відсутності фінансування.
0
репостів
0
репостів