Друг у біді не залишить

Автор Беляєва О.М. 18 серпня 2016, 21:28
13 серпня 2016 року в місті Києві за підтримки головного управління Кінологічної спілки України, Реабілітаційного центру для людей з обмеженими можливостями «Майбутнє» та навчально-дресирувального центру «Лармон» відбулася значна подія. Був проведений практичний семінар, який, насправді, виріс у Всеукраїнську конференцію з каністерапії.
Метою семінару стало поєднання зусиль навчальних закладів, громадських об’єднань, дитячих спеціалістів, фахівців з підготовки собак-терапевтів, волонтерів у проведенні реабілітаційної роботи за допомогою методу каністерапії з дітьми, що мають обмежені можливості.  Окреме завдання зустрічі - об'єднати батьків дітей з обмеженими можливостями, проінформувати їх про можливості та труднощі при використанні методів каністерапії.

На зустріч були запрошені спеціалісти з усієї України, не обійшли увагою й Шепетівку, де вже близько п’яти років розвивають нетрадиційні напрямки реабілітації. Перед слухачами виступили: Скрипник Тетяна, доктор психологічних наук, завідувач лабораторії корекції розвитку дітей з аутизмом Інституту спеціальної педагогіки НАПН України, Голова Ради Асоціації підтримки осіб з аутизмом «Сонячне коло», м. Київ; Ліманська-Клімова Олена, гештальт-терапевт, ведуча терапевтичних груп, тренер Сінтон-Харків, кінолог, інструктор з підготовки собак спеціального призначення, співробітник спецслужб, суддя КСУ національної категорії, м. Харків; Ковальчук Тетяна, завідувач Центром РПРСА «Пагінець», вчитель - реабілітолог, інструктор з робочих якостей КСУ, м. Рівне з доповіддю на тему:«Впровадження нетрадиційної методики – каністерапії - у корекційно-відновлювальну роботу з дітьми з особливими потребами в Центрі РПРСА «Пагінець»; Бєляєва Ольга, голова кінологічної організації «Фенікс», керівник гуртків «Юні кінологи» і «Юний хендлер» Шепетівського міського ЦЕНТУМ, інструктор з робочих якостей КСУ, представила презентацію на тему: «Соціальний і психологічний симбіоз дітей та собак. Робота з дітьми, схильними до правопорушень та з дітьми із особливими проблемами».

Своє бачення теми «Що таке каністерапія, види каністерапевтичної діяльності» представила Гончар Олена, дресирувальник УДЦ «Лармон», інструктор-дресирувальник КСУ, суддя з кінологічного фрістайлу КСУ,м. Київ. Мельничук Олена, директор УДЦ «Лармон», керівник проекту «Каністерапія», інструктор-дресирувальник КСУ, суддя з кінологічного фрістайлу КСУ, керівник школи Юних кінологів при НЕНЦ м. Київ розповіла про особливості підготовки собак терапевтів: «Відбір і підготовка собак-терапевтів. Вибір і підготовка собаки для дитини або дорослого з особливими потребами", обговорювалась ситуація, коли людина хоче мати свою собаку - домашнього терапевта.

Насправді, у великому світлому приміщенні конференц-зали зібралися люди небайдужі, енергійні, зі своїм баченням вирішення проблеми. Тих, хто вже практично допомагає людям. Обмін досвідом, підбиття підсумків в теоретичних напрацюваннях, показові виступи, вільне спілкування та обговорення з батьками «особливих» дітей - все це створило незабутню атмосферу зустрічі.

Дуже сподіваюсь, що визнаний у світі метод реабілітації за участю собак буде оцінений і в Україні та знайде професійну підтримку серед усіх спеціалістів, що займаються реабілітацією людей з особливими потребами.

Фотогалерея

0
репостів
0
репостів