Школярі розписували писанки

Автор Семенишина Ганна Валентинівна 17 квітня 2016, 16:51
Школярі розписували писанки Фото учня 10-А класу НВК №3 Пирожка Андрія
Напередодні Великодня, 12 квітня на базі шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відбулося міське свято-конкурс «Збережемо народні традиції». Конкурс передбачав довільний розпис писанок із врахуванням регіональних особливостей Подільської орнаментики та кольорової гами і захисту, а саме пояснення значення обраної, написаної символіки та колориту. 
Приймали участь школярі шкіл міста двох вікових категорій. Писанкарі молодшої категорії – від 6 до 11 років та старшої – від 12 до 16 років. 

Це було справжнє свято творчості, різноманітності задумів, різнобарв’я кольорів. Більшість конкурсантів з власної ініціативи були одягнуті у вишиванки. Всі учасники були горді тим, що представляють своє місто, школу. 

Варто зазначити, що одним із членів журі була майстриня писанкарка Прокопюк Ольга Петрівна. Саме вона обирала переможців оцінюючи складність написання, охайність та характерну регіональну відповідність орнаментики та кольорової гами писанки учасника. Також журі відзначає вагомий внесок вчителів трудового навчання у підготовці молоді Шепетівки для участі в святі-конкурсі «Збережемо народні традиції». 

Даний захід стимулює майбутнє і молоде покоління нашої держави до вивчення та продовження звичаїв, свят і обрядів українського народу. 

Написана писанка дає змогу залишати по собі слід на рідній Україні, не покидаючи її, а витримуючи всі негаразди, сприймаючи всі втіхи і задоволення, живучи постійно з нею в серці та відображуючи на собі всі колорити пережитого. 
Важливо, що сьогодні ми відроджуємо традиційне писанкарство.
Останнє редагування 20 квітня 2016, 14:31

Фотогалерея

0
репостів
0
репостів