У школах міста відзначали День здоров’я

Автор 08 квітня 2016, 11:50
7 квітня світова спільнота традиційно відзначає Всесвітній День здоров’я. Його мета – допомогти людям зрозуміти цінність свого здоров’я та необхідність його збереження. «Здоров’я – це ще не все, але все інше без нього – ніщо» – так говорить народна мудрість.
У НВК №2 свято розпочалось  з флешмобу «Роби з нами, роби як ми, роби краще нас». Учні 1-7 класів проводили рухливі перерви «Пульс здоров’я».  Члени міністерства здоров’я і спорту провели для учнів початкових класів рухливі музичні перерви «Пульс здоров’я» (ігри на рухливість, швидкість, спритність).

Приваблювала всіх охочих виставка малюнків та поробок «Подорож в країну Здоров’я» та соціальної реклами, плакатів, листівок, постерів «Здоров’я – шлях до успіху».  Учні прийняли участь у майстер-класах «Аромат здоров’я» та «Фіто-подарунки» За ініціативи шкільного парламенту протягом дня у школі  тривала акція "Обміняй цигарку на цукерку".  Впродовж дня  в класах  пройшли цікаві заходи, присвячені дню здоров’я, а в спортивному залі відбулись змагання з волейболу, футболу, баскетболу, тенісу «Строкатий м’яч».

В рамках Дня здоров'я соціальним педагогом Грицюк Н.М. було проведено тренінг «Ми – діти з планети здоров'я» з учнями 3-4-их класів.

На занятті учні говорили про здоровий спосіб життя,  ознайомилися зі складовими здоров'я,  вчилися берегти своє здоров'я. Під час групової роботи розробили правила дотримання особистої гігієни та правила здорового харчування. Під час виконання вправи-досліду «Моє здоров'я» виявили, що зруйнувати значно легше, ніж створити. Дуже важливо зберегти те, що маємо. Від нас самих залежить, що ми оберемо: шлях до здоров’я чи від нього. Поведінка людини, її спосіб життя є дуже важливими у збереженні здоров’я.

Учні ЗОШ №3 провели в цей день урок «Всесвітній день здоров’я», на якому діти отримали інформацію про започаткування Всесвітнього дня здоров’я  і закликали всіх бути  небайдужими до свого здоров’я та вести здоровий спосіб життя.

Учнів 2-4 класів було запрошено на загальношкільну ранкову зарядку, після якої учні 4 класу показали флешмоб «Я обираю здоров’я». Протягом дня,  під час перерв, школярі мали змогу куштувати фіточаї, які гостинно пропонувала їм медична сестра Ткачук І.А.

Вчителем фізичної культури Мельник О.М. було проведено спортивні змагання «Перестрілки» між учнями 5-х класів. Діти із задоволенням долали етапи конкурсу.

Активно пройшов матч з волейболу між командами 9 і 10 класів. Їх підтримували вболівальники. Не менш цікавими стали змагання з баскетболу для юнаків 9-10 класів. Нагороди в цей день отримали всі учасники свята.

Учні запам’ятають виступ агітбригади «Ми за здоровий спосіб життя», який підготувала соціальний педагог школи Грицюк Н.М. Також учасники агітбригади  розповсюджувала буклети «Правила здорового способу життя» серед учнів та  провели акцію «Поміняй цигарку на цукерку».

Долучались до святкування учні інших шкіл та дитячі садочки. Проводились різноманітні змагання та спілкування на тему здоров'я.
Фотозвіт із заходів

Відео

0
репостів
0
репостів