На Хмельниччині стартував ІХ Всеукраїнський зліт учнівських лісництв

Автор 10 вересня 2015, 16:21
8 вересня 2015 року Хмельниччина гостинно зустріла учасників ІХ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, який проходитиме на базі державних лісогосподарських підприємств та закладів освіти Хмельницької області.
Участь у заході взяли учні-переможці обласних зльотів учнівських лісництв, їхні керівники та представники базових лісогосподарських підприємств із 22 областей України (через російську агресію на сході України відсутні команди Луганської і Донецької областей та АР Криму).

Всеукраїнський зліт юних лісівників проводиться на Хмельниччині вперше, завдяки здобутому в 2014 році гран-прі на VІІІ зльоті у Волинській області юними лісівниками Пліщинського учнівського лісництва Шепетівського району. Край на зльоті представляють Пліщинське, Михлянське, Масівецьке та Кадиєвецьке учнівські лісництва.

Багаторічна співпраця освітян і лісівників Хмельниччини за участі наукових установ України забезпечила збереження та плідну діяльність 41 шкільного лісництва в школах області, кращі з них успішно реалізовують цей напрям дитячої творчості, профільного навчання, трудового виховання, профорієнтації учнівської молоді і підготовки майбутніх кадрів для лісогосподарських підприємств та наукових закладів, гідно представляючи освіту та лісівників рідного краю на всеукраїнських і міжнародних лісогосподарських заходах.

Програма заходів зльоту, який триватиме з 8 по 11 вересня, передбачає виставку-презентацію досягнень учнівських лісництв на базі Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва, відкритий конкурс-захист науково-дослідницьких робіт команд у галузі лісового господарства на базі Хмельницького ОЕНЦУМ, обмін досвідом виконання лісогосподарських і природоохоронних робіт юними лісівниками, проведення навчальних екскурсій природничо-краєзнавчого змісту на Шепетівщині та Кам’янеччині.
0
репостів
0
репостів