Школи Шепетівщини забезпечені вугіллям лише на 28,3%

Автор 26 серпня 2015, 17:38
Через недобросовісних постачальників деякі райони області не зможуть в повному обсязі забезпечити опалення шкіл в осінньо-зимовий період. Про це на засіданні колегії ОДА заявив директор Департаменту освіти і науки Олег Фасоля, передає кореспондент Depo.Хмельницький.
Так, за його даними, 19% вугілля має Новоушицький район, 26,6% - Полонський, 28,3% - Шепетівський, 30,6% - Чемеровецький.

"Деякі переможці торгів розривають договори на поставку через зростання цін на тверде паливо", - пояснив Фасоля.

З цього приводу на колегії ОДА заслухали голову Новоушицької РДА Юрія Танасійчука, який поскаржився на ТОВ "Торговий дім "Тепло" (Львів). Це підприємство зірвало поставку вугілля, тож довелося переукладати договір з іншим учасником торгів. Щонайшвидше, школи Новоушицького району одержать вугілля до 30 вересня.

Голова Городоцького району Віталій Кропивницький повідомив про те, що діти Городоччини навчатимуться посеместрово і матимуть довші канікули. Це, на думку посадовця, допоможе зекономити паливо.

"Я вже дав завдання розробити навчальні плани до семестрового способу проведення навчального процесу, - каже голова Городоцької райдержадміністрації Віталій Кропивницький. - Тобто, діти вчитимуться півріччами, а канікули в них триватимуть місяць"
0
репостів
0
репостів