Свято дитинства, радості й добра

Автор shepetivka-rada.gov.ua 02 червня 2015, 18:18
В перший день літа в багатьох країнах відзначається Міжнародний день дітей, також відомий як Міжнародний день захисту дітей. Ідея проведення цього свята народилася ще в 1925 році на Всесвітній Женевській конференції, темою якої було благополуччя дітей. Але офіційно цей день був заснований в місті Парижі за рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок в листопаді 1949 року. У 1950 році День захисту дітей був уперше відсвяткований і відтоді відзначається щорічно 1 червня. Міжнародний день захисту дітей відзначається в Україні з 1998 року.
Це - прекрасне свято радості та надії. Разом з тим, це один з найважливіших днів у календарі, який покликаний нагадати нам, дорослим, про відповідальність за благополуччя та щастя дітей.

1 червня волонтери Шепетівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді взяли участь у проведенні святкових заходів присвячених Дню захисту дітей. В парку культури та відпочинку для дітей проводилися вікторини, рухливі ігри та естафети, а також квест-гра «Полювання за скарбами». За участь в заходах діти отримали солодкі подарунки та повітряні кульки.

Серед батьків волонтерами було розповсюджено інформаційно-просвітницьку продукцію («10 кроків, щоб стати кращими батьками»; «Якщо Ви бажаєте прийняти дитину-сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування у родину»).

Діти — наш найцінніший скарб, наше сьогодення та майбутнє.І саме від нас, дорослих,від нашої уваги, любові, виховання залежить, якими будуть долі наших дітей, залежить майбутнє світу, кожної країни та кожного із нас.
0
репостів
0
репостів