Перший дзвоник цьогоріч був в патріотичних кольорах

Перший дзвоник цьогоріч був в патріотичних кольорах Фото Ірини Нечипорук
У вишиванках, з жовто-блакитними кульками та прапорцями в руках прийшли сьогодні шепетівські школярі на свято першого дзвоника. Цього року до шкіл Хмельницької області вперше пішло 14131 дітей, що на 6% більше, ніж минулого року. У департаменті освіти і науки Хмельницької ОДА зазначають, що такий приріст першокласників міг статись за рахунок дітей-переселенців. Загалом, сьогодні до школи пішло майже 128 тисяч школярів – це на один відсоток більше, ніж минулого року.
По завершенні урочистих лінійок провели урок «Україна – єдина країна». Учителі намагалися пояснити дітям суспільно-політичну ситуацію в державі, а також те, що далеко не в усіх школах пролунав сьогодні перший дзвінок. Адже деякі з них зовсім зруйновані, в деяких немає кого навчати, бо школярі поїхали туди, де не стріляють…

На дітей, які волею долі опинилися у незвичному мовному середовищі, чекає подвійне навантаження: їм доведеться не тільки уживатися з новими однокласниками, а й підтягувати знання української мови.

Отож свято першого дзвоника відбулося. З огляду на напружену ситуацію в країні не можна сказати, що воно було зовсім типовим. Дітлахи поголовно одягли вишиванки, принесли з собою національну символіку, співали українських пісень і дружно викрикували: «Слава Україні! Героям слава!». Загалом, на Хмельниччині розпочали роботу 806 шкіл.
Останнє редагування 10 вересня 2014, 16:54

Відео

0
репостів
0
репостів