Коли будуть канікули на Шепетівщині і що буде під час вимкнень світла

Автор 05 вересня 2024, 18:23

В Україні 2 вересня, розпочався 2024/2025 навчальний рік. Відповідно до законодавства, структура, тривалість і форма освітнього процесу визначається педагогічною радою закладу освіти. Водночас школи мають забезпечити безперервний доступ до уроків у разі тривалої відсутності електроенергії.

OBOZ.UA надіслав запити до обласних державних адміністрацій та забрав інформацію про те, у якому форматі проходитиме навчання в різних регіонах України і скільки закладів освіти забезпечено альтернативними джерелами електроенергії. Також журналісти дізналися, чи планують школи вводити шестиденне навчання або відмовлятися від осінніх канікул. 

Наприкінці серпня на Хмельниччині в наявності було 609 генераторів, а для забезпечення їхньої роботи придбано 90,1 тонни пального. Громади самостійно ухвалюють рішення щодо тривалості навчального тижня та семестру, а також відпочинку між ними.

OBOZ.UA отримав інформацію від територіальних громад Шепетівського району щодо забезпечення безперервності освітнього процесу.

селище Білогір’я, Шепетівський район

У громаді працює 12 шкіл, 7 з яких мають генератори. Також забезпечений альтернативним джерелом електроенергії 1 заклад дошкільної освіти. Якщо буде тривала відсутність світла, у селищі розглядають можливість навчання по суботах та зміну термінів канікул.

м. Славута, Шепетівський район

Заклади освіти не забезпечені альтернативними джерелами. Проведення осінніх канікул не планується, а зимові мають проходити у звичні терміни – з 23.12. 2024 по 19.01. 2025. У разі необхідності графік буде змінено. Навчання по суботах не розглядається.

с. Михайлючка, Шепетівський район

Усі школи Михайлюцької територіальної громади забезпечені генераторами різної потужності. У випадку довготривалої відсутності електроенергії освітній процес буде здійснюватися у змішаній формі. Якщо погіршиться ситуація зі світлом, то графік осінніх та зимових канікул буде змінюватися.

Зокрема, графік канікул орієнтовно виглядає так:

  • осінні 28.10.2024 – 03.11.2024;
  • зимові 28.12.2024 – 12.01.2025;
  • весняні 24.03.2025 – 30.03.2025.

Можливі зміни за результатами рішень педрад. Ймовірність навчання по суботах не розглядалася.

смт Понінка, Шепетівський район

Усі школи мають генератори, а у разі довготривалої відсутності світла навчання буде у змішаному форматі у пʼятиденний термін. Тривалість канікул заклади освіти визначатимуть самостійно. Проте у випадку погіршення ситуації із електроенергією терміни осінніх та зимових будуть коригуватися.

с. Улашанівка Шепетівського району

7 шкіл селища забезпечені електрогенераторами, тож навчання планується проводити очно. Проте у разі погіршення ситуації освітній процес буде у змішаному форматі пʼять днів на тиждень. Зміщення графіка канікул може розглядатися у разі потреби.

м. Нетішин

Школи проводять закупівлю генераторів для забезпечення електроенергії в непередбачуваних ситуаціях. Наразі змінювати графік осінніх та зимових канікул не планується, проте в разі необхідності буде враховано всі обставини та ухвалено відповідні рішення відповідно до чинного законодавства. Водночас кожен заклад має свої терміни та дати канікул. Проводити уроки по суботах не планується.

м. Ізяслав

У місті 16 закладів освіти та одна філія. Альтернативними джерелами забезпечені три школи. Формат освітнього процесу у разі тривалої відсутності електроенергії залежатиме від тривалості відключень та погодних умов, повідомили в адміністрації. Проводити канікули планується за узгодженим графіком, проте у разі погіршення ситуації із забезпеченням електроенергією графіки осінніх та зимових канікул можуть коригуватися. Навчання по суботах не планується.

с. Крупець

Усі заклади освіти мають генератори. Канікули будуть проходити за звичайним графіком, який змінювати не планується. Навчання по суботах не вводитимуть.

м. Шепетівка

11 закладів освіти мають генератори, що дасть змогу проводити очне навчання. Освітній процес, термін осінніх та зимових канікул будуть коригуватись відповідно до безпекової ситуації в регіоні. Навчання по суботах та введення шестиденки не планується. Однак у разі необхідності це питання розглядатиметься.

Останнє редагування 05 вересня 2024, 18:31
0
репостів
0
репостів