Вчитель біології із Шепетівщини проводить “експедиції вихідного дня”

Автор 16 червня 2024, 13:48

Учитель біології Полянської гімназії (Судилківська громада) Роман Рабчевський започаткував традицію здійснювати “експедиції вихідного дня”. Біолог досліджує рослинний та тваринний світ рідного краю.

Учитель поділився враженнями від своєї останньої експедиції у Мальованському ландшафтному парку, де він вивчав місцеву флору та фауну.

В нас третя експедиція вихідного дня, ми знову на озері Лісова. Нас цікавить цей об'єкт постійно, тому що скільки б раз не були тут ми, бачимо все нове і нове. Відкриваємо щось для себе нове і сподіваємося також, що вам ці відкриття будуть цікаві.

Пан Рабчевський, разом із оператором Іваном Козаком, розпочав свою відеомандрівку з коси озера “Лісова пісня”, де за допомогою човна милувався рідкісними рослинами та птахами. Вони зокрема зустріли зозульки плямисті, які занесені до Червоної книги України, та купину лікарську.

У гідрологічному заказнику “Савицький” Роман Рабчевський виявив плаун - древню рослину з антисептичними властивостями, яка існувала ще за часів динозаврів. Заказник також славиться своєю розмаїтою орнітофауною.

Одне з найбагатших на види місце для птахів - став села Савичі, який є початковою точкою для річки Цвітоха і домом для понад тридцяти видів орнітофауни. Назва сусіднього болота “Ревуче” походить від частого потрапляння туди худоби та її загибелі.

Ця експедиція не лише привертає увагу до природної краси та багатства регіону, але й показує значення збереження цих унікальних екосистем.

Останнє редагування 16 червня 2024, 14:03

Відео

0
репостів
0
репостів