Шепетівчани долучились до наймасштабнішого парламентського онлайн-уроку присвячений Дню Соборності

Автор 22 січня 2024, 19:21

До Дня Соборності України Освітній центр Парламенту провів спеціальний онлайн-урок, скерований на увиразнення надважливості цієї події у сучасних умовах та ролі Верховної Ради України у підтриманні неподільності та єдності держави.

Рівно 105 років тому, 22 січня 1919 року, у самісінькому серці Києва, на Софійській площі, відбулося урочисте проголошення Акта злуки Української Народної Республіки із Західноукраїнською Народною Республікою.

У зачитаному на зборах «Універсалі соборності», зокрема, відзначалося:

«Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».

І сьогодні, коли Україна у бою виборює свою незалежність та державність, Освітній центр Верховної Ради України доклав максимальних зусиль, аби зробити захід, приурочений до Дня Соборності, максимально особливим.

Цей онлайн-урок став дійсно унікальним, адже кількість реєстрацій перевищила цифру в 9 тисяч, а до інформування про нього українців в усіх куточках світу долучилися дипломатичні установи за кордоном!

photo 2024 01 22 18 57 17

Кагарлик, Жовті Води, Харків, Степанці, Запоріжжя, Яреськи, Велика Митниця, Умань, Язавні, Луцьк, Одеса, Кременчук, Львів, Жашків, Костянтинів, Дніпро, Лозова, Шепетівка, Ірпінь, Полтава, Нижбірок, незламні Слов’янськ, Куп’янськ, Краматорськ – ось далеко не повний список міст та населених пунктів, з яких до нас сьогодні доєдналися учасники, аби дізнатися цікаві історичні факти про шлях України до єдності та неподільності.

Навіть повітряна тривога не змогла ані скасувати, ані навіть перенести такий особливий захід – адже українці, як завжди, об’єдналися та продовжили його із безпечного укриття!

Після лекції усі гості заходу змогли взяти участь у вікторині, присвяченій Дню Соборності. Переможець, Микола Любчич, швидше за всіх правильно відповів на усі питання і обов’язково отримає подарунок.

Верховна Рада України

0
репостів
0
репостів