У трьох школах Шепетівки планують побудувати укриття за майже 18 млн грн

Автор 19 жовтня 2023, 15:10

На Електронній системі публічних закупівель Prozorro оголошено тендери на будівництво найпростіших укриттів для трьох навчальних закладів, які розташовані на території Шепетівської територіальної громади. Сумарно на них планують витратити майже майже 18 млн грн.

На «Нове будівництво найпростішого укриття для забезпечення життєдіяльності гімназії № 4 Шепетівської міської ради Хмельницької області» планують витратити 5 998 018 гривень. Початок аукціону заплановано на завтра, 20 жовтня.

На «Нове будівництво найпростішого укриття для забезпечення життєдіяльності гімназії №6 Шепетівської міської ради Хмельницької області» планують витратити 5 857 651 гривень. Початок аукціону заплановано на завтра, 26 жовтня.

На «Нове будівництво найпростішого укриття для забезпечення життєдіяльності гімназії №1 Шепетівської міської ради Хмельницької області» планують витратити 5 856 325 гривень. Початок аукціону заплановано на завтра, 24 жовтня.

Судячи з технічного завдання, це будуть окремі споруди заглиблені у землю. Вони мають бути гідроізольовані, облаштовані системою електропостачання, опалення, каналізації. До укриттів мають облаштувати тротуарні доріжки.

Всі роботи замовники хочуть щоб були закінчені до кінця цього року, а гарантійний строк експлуатації об’єкта будівництва повинен становити не менше 10 років від дня його прийняття.

Заступниця Шепетівського міського голови Галина Безкоровайна розповідає:

"Найшвидше розпочали тендер для гімназії № 4. Укриття для цього навчального закладу побудують за кошти державної субвенції та з місцевого бюджету. Чекатимемо на кінцевий термін поданих пропозицій 24 жовтня. Потім декілька днів знадобиться для їх розгляду. Після цього заключаємо договір на будівництво з компанією, яка виграє тендер"

Для всіх трьох навчальних закладів розробили проектно-кошторисну документацію, каже посадовиця. Очі­ку­ва­на вар­тість будівництва укриття для гімназії №4 — майже шість мільйонів гривень, для гімназій №1 та №6 —по п'ять мільйонів 850 тисяч гривень.

"Вартість трохи відрізняється, тому що, наприклад, на місці майбутнього сховища для гімназії №4 є грунтові води — там потрібно більше робіт провести. Тому і сума більша",— пояснює заступниця міського голови.

Шепетівська міська рада вперше проводить тендер на будівництво укриттів.

"Раніше ми облаштовували укриття, які знаходяться у підвальних приміщеннях шкіл, садочків. Робили все необхідне, щоб діти могли там перебувати", — зазначила посадовиця.

У міській раді прийняли рішення побудувати для трьох навчальних закладів саме модульні укриття.

"Обрали модульні конструкції, тому що вони швидко монтуються. Виконавець повинен виконати будівельні роботи та зробити поточний ремонт до кінця 2023 року", — додала Галина Безкоровайна.

Останнє редагування 20 жовтня 2023, 15:34
0
репостів
0
репостів