Шепетівчани взяли участь у обласному пластовому змаганні-поході «Мужність»

Автор 17 жовтня 2023, 15:20

На Хмельниччині відбувся обласний (окружний) пластовий змагання-похід «Мужність». Цьогоріч в змаганнях взяли участь пластуни та усі бажаючі з міст Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Шепетівки та Старокостянтинова. Загальна кількість учасників становить 100 осіб.

Маршрут змагання пролягав теренами гостинної Меджибізької громади – власне самим Меджибожем та селами Ставниця, Головчинці та Требухівці.

Проведений захід сприяв всебічному гарту молоді, як відповідальних громадян та провідників суспільства на ідейних засадах Пласту та на засадах християнської моралі. За своїм початковим задумом, змагання-похід «Мужність» є заходом, присвяченим вшануванню внеску борців за незалежність України від історичних часів до сучасної боротьби.

Привітала учасників дійства керівник апарату ОВА Оксана Вжешневська:

«Протягом більше 100 років від початку діяльності Пласту, ви не припинили боротись за своє існування та продовжуєте відстоювати Незалежність українського народу. Тому сьогоднішній захід поведе вас туристичними шляхами та цікавими краєзнавчими територіями, виховає любов до мандрівництва місцями історичної спадщини. Впевнена, буде нелегко, але захоплююче, пізнавально і корисно».

Хмельницька ОВА

0
репостів
0
репостів