У шести закладах профтехосвіти Шепетівщини запровадять міжнародні навчальні програми

Автор 29 травня 2023, 15:13

22 заклади професійно-технічної освіти Хмеьницької області запровадять міжнародні навчальні програми JuniorAchievement. У 2023-2024 навчальному році запрацює програма «Компанія».

У травні 2023 року заклади професійної (професійно-технічної) освіти Хмельниччини ухвалили рішення ввести новий навчальний курс з підприємництва Компанія. Це програма, які діє протягом всього навчального року, допомагає учасникам на практиці засвоїти навички з ведення бізнесу, планування, маркетингу, фінансової грамотності, командної роботи. Крім вчителів, наставниками у програмі також стають успішні підприємці регіону. Участь у програмах для учнів та вчителів – безкоштовна.

З нового навчального року міжнародні програми запрацюють у закладах профтехосвіти в таких містах як Хмельницький, Волочиськ, Деражня, Красилів, Нетішин, Полонне, Славута, Старокостянтинів, Шепетівка, селищах Гриців, Теофіполь, Чорний острів, Ярмолинці, селах Балин, Лісоводи, Плужне.

«У вересні 2023 року громадська організація Junior Achievement Ukraine розширює свою діяльність на шість нових регіонів. Хмельниччина була обрана як одна з перспективних областей для навчання молоді. Наша місія дати знання і практичні підприємницькі навички новому поколінню українців, щоб наші діти змогли досягати успіху в процвітаючій Україні» - розповів про старт навчальних курсів Андрій Турак, директор з розвитку Junior Achievement Ukraine.

Програми від Junior Achievement успішно працюють з 1919 року. Станом на 2023 рік понад 15 мільйонів студентів у всьому світі навчаються за програмами JA у більш ніж 100 країнах світу. У 2022 році JA Ukraine отримала гриф Міністерства освіти і науки України

У 2022-2023 навчальному році в якості пілотних областей були обрані Львівська та Чернівецька, оскільки вони прийняли найбільшу кількість ВПО. У програмі з підприємництва «Компанія» взяли участь 37 навчальних закладів з цих областей. Учасниками стали понад 300 учнів, близько 50 вчителів і 20 бізнес-менторів. Учні заснували та успішно запустили 40 міні-компаній.

26 травня 2023 року відбувся  Національний Конкурс, переможець якого представлятиме Україну на європейському конкурсі з молодіжного підприємництва Gen-E у Стамбулі.

Довідка. Junior Achievement Ukraine - це провайдер навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності для молоді. Організація є частиною всесвітньою мережі Junior Achievement, що веде свою діяльність з 1919 року у понад 100 країнах світу. Її місія – підготовка молоді до ринку праці, кар’єрного і особистого розвитку.

Громадську організацію Junior Achievement Ukraine створено у жовтні 2021 року. Першими учасниками її навчальних програм та івентів стали студенти і вчителі закладів Запорізької та Донецької областей. Після повномасштабного вторгнення, з вересня 2022 року програма стартувала у Львівській і Чернівецькій областях. З вересня 2023 року заплановано розширення ще на 6 регіонів – Вінницька, Івано-Франківська, Київська, Тернопільська, Хмельницька області та місто Київ.

Останнє редагування 29 травня 2023, 16:16
0
репостів
0
репостів