У Музеї пропаганди учнів гімназії № 6 вчили виготовляти ганчіркову ляльку

Автор 03 березня 2023, 12:44

У Краєзнавчому відділі Музею пропаганди для учнів 4-Б класу шепетівської гімназії № 6 провели урок народознавства «Українська народна іграшка». Наприкінці уроку школярі взяли участь у майстер-класі.

Краєзнавчий відділ Музею пропаганди активно співпрацює з навчальними закладами міста, аби ознайомити школярів з українськими традиціями, звичаями, культурою, прищепити любов та повагу до них, навчити дотримуватися їх, а також за допомогою експонатів і майстер-класів розкрити цікаві історичні факти.

На занятті школярі ознайомилися з глиняними, солом’яними, дерев’яними іграшками, дізналися історію їх виготовлення від ідеї до матеріалів. Поговорили, чому ці старовинні іграшки були популярними на той час, як використовувалися, що символізували, і як пам’ять про них збереглася донині.

Наприкінці уроку школярі взяли участь у майстер-клас із виготовлення прадавнього оберегу українського народу "Лялька-мотанка-щаслива доля намотана".

На згадку про наше заняття, керуючись здобутими знаннями, вони виготовили ганчіркову ляльку з підручних матеріалів.

Щиро дякуємо учням за інтерес до української культури, нашої історії, роботу на музейному уроці, а гімназії № 6 – за співпрацю .

Моя лялька-мотанка
ниточкою змотана,
оберіг мій на землі,
талісман мені в житті.

0
репостів
0
репостів