Крупецький ліцей у Шепетівському районі відкрив кулінарний коворкінг

Днями у Крупецькиому ліцеї запрацював кулінарний коворкінг - творчий чи виробничий простір, де учні та учениці не лише навчаються, а й створюють продукти, вироби, які можуть реалізувати для потреб громади чи соціальних проєктів.

На заході були присутні сільський голова Валерій Михалюк, керуюча справами Жанна Зубова, начальниця освіти Тетяна Нікітчук , учнівський та педагогічний колективи, а також запрошені гості , серед яких були ВПО.

Директорка ліцею Тетяна Миколаївна зауважила, що сьогоднішнє відкриття кулінарного коворкінгу відбулося завдяки проєкту «Зміцнення місцевої економіки та доброго врядування» за підтримки ГО "Освіта Для Успіху" та фінансової підтримки Ради Європи: децентралізація і місцеве самоврядування.

З вітальними словами також звернувся Валерій Анатолійович , він зазначив, що завжди готовий підтримувати колектив ліцею у нових починаннях та добрих справах.

Після перерізання символічної стрічки усі присутні перейшли саме до вільної кухні, де керівниця коворкінгу Світлана Гарбарук презентувала оснащення кабінету, здобувачі освіти продемонстрували присутнім роботу й можливості нового обладнання. Крім того, кожен міг взяти участь у приготуванні млинців, вафель та посмакувати смаколиками, які були приготовлені на нашій кухні.

За ці дні вже були реалізовані навчальні проєкти "Булочки для бургерів" у 6 класі та "Солодкий комплімент" для унів 5 класів. Учні 10 класів готували зефірки. Цими солодкими компліментами учні дивували працівників Крупецького ліцею під час ранкової зустрічі, приуроченої Дню вчителю.

У Міжнародний день людей похилого віку було реалізовано соціально-благодійну ініціативу «Смак турботи» та передаємо літнім людям Крупецький хліб. До виготовлення хлібу приєдналися учні 9 класу. Діти ознайомились з процесом автолізу тіста, який потрібен, щоб воно було м’яке і повітряне та засвоїли технологію формування паляниці та багетів.

Останнє редагування 03 жовтня 2022, 15:14

Відео

0
репостів
0
репостів