Адаптивний карантин продовжили до 31 березня 2022 року

Автор 15 грудня 2021, 13:34

Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 березня 2022 року. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Уряд продовжує адаптивний карантин до 31 березня 2022 року. Це допоможе максимально ефективно протидіяти пандемії та захистити здоров’я людей. Усі правила щодо доступу до публічних місць із ковід-сертифікатами, носіння масок та дистанції залишаються в силі», – повідомив Шмигаль.

За його словами, сьогодні понад 40% дорослих українців вакцинувалися проти коронавірусу. Прем’єр-міністр наголосив, що зупинити пандемію COVID-19 можна саме за допомогою вакцинації. 

«Саме завдяки вакцинації ми можемо зупинити пандемію. Водночас, поки рівень вакцинації в Україні не досягне 70%, ми маємо продовжувати дотримуватися всіх карантинних обмежень. Щоб максимально ефективно протидіяти пандемії і захистити здоров’я людей, уряд продовжує адаптивний карантин», — сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відтак усі карантинні правила щодо доступу до публічних місць залишаються в силі: наявність COVID-сертифікату, носіння масок та дотримання дистанції.

Нагадаємо, що сьогодні на Хмельниччині було встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

Також нагадаємо, що з 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину. Тепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епіднебезпеки можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ – «жовтий» COVID-сертифікат чи довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів потрібно мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання.

Таким чином на жовтому рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів.

0
репостів
0
репостів