Для лікарень Хмельниччини кисень вже проситимуть у військових

Автор 06 листопада 2021, 14:32

Вчора під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Тюріна відбулося позапланове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До участі у засіданні долучилися члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, керівники місцевих комісій, керівники окремих відомств, установ області.

На порядок денний виносилося питання про заходи з запобігання поширенню на території Хмельницької області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Звертаючись до учасників засідання, Сергій Тюрін відмітив, що в області щодня зростає захворюваність, заповненість ліжок, і відповідно зростає споживання медичного кисню. Потреба в ньому, за словами посадовця, збільшилась вдвічі, а то і втричі. Тому наразі усі сили представників органів влади спрямовані на вирішення цієї проблеми.

Начальник управління цивільного захисту ОДА Володимир Панасюк підтвердив, що дійсно в області ускладнюється ситуація із постачанням кисню для потреб лікувальних закладів. Посадовець повідомив, що наразі існує можливість залучити до вирішення цього питання Міністерства оборони України. За наявною інформацією, у в/ч А2502, що знаходиться у м. Старокостянтинів, наявні вільні залишки кисню.

Відтак, сьогоднішнім рішенням посадовці звернулися до Міністерства оборони України з метою отримання погодження щодо надання вільних залишків кисню для лікувальних закладів області.

Хмельницька ОДА

0
репостів
0
репостів