Хмельницька область завтра може перейти у "червону" зону епіднебезпеки

Автор 12 жовтня 2021, 15:34
Сергій Ткачук Сергій Ткачук

Хмельницька область згідно з показниками визначеними МОЗ наближається до "червоної" зони епіднебезпеки. Про це на брифінгу сьогодні заявив заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Сергій Ткачук. Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вже завтра, 13 жовтня, може перевести область у "червону" зону епіднебезпеки.

"Наразі ми перевищуємо три показники: госпіталізація хворих (63,6% при нормі 60%), коефіцієнт визначення хворих (21,2% при нормі 20%) та рівень захворюваності (476 людей на 100 тисяч населення при нормі менше 70). Тому з завтрашнього дня, Державна комісія з питань ТЕБ і НС, юридично, буде мати можливість перенести Хмельницьку область з "помаранчевої" у "червону" зону"

Додає, з 21 жовтня вводяться нові карантинні обмеження.

"У "червоній" зоні для поїздок в іншу область, буде потрібно мати при собі: ковід сертифікат, негативний ПЛР-тест або експрес тест на визначення COVID-19. Це стосується водіїв, екіпажів та пасажирів. Відповідатиме за перевірку документів водії та члени екіпажу. Документи вимагатимуть обов'язково. Обмеження стосуються автобусного, залізничного та авіатранспорту. Такі обмеження не застосовуватимуться у міських та внутрішньообласних перевезеннях Нові правила перевезень пасажирів між регіонами, які почнуть діяти з 21 жовтня, не будуть стосуватись неповнолітніх пасажирів, оскільки для них наразі не передбачена можливість оформлення COVID-сертифікату та отримання щеплення проти коронавірусної хвороби"

Крім того, у "червоній" зоні будуть вжиті такі обмеження:

  • Заборонена робота закладів громадського харчування, крім адресної доставки та замовлень на виніс. Робота ТРЦ, розважальних закладів, кінотеатрів та театрів.
  • Робота закладів освіти, крім дитячих садків, початкових класів шкіл і закладів, у яких всі працівники вакцинувалися від коронавірусу.
  • Робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів, та фітнес-центрів.
  • У червоній зоні ці обмеження можуть не застосовуватися, якщо у відвідувачів (користувачів), організаторів, усіх співробітників буде наявний зелений ковід-сертифікат.

Обмеження не будуть застосовуватись, якщо у всіх відвідувачів (користувачів) та співробітників (організаторів) буде наявний зелений COVID-сертифікат – тобто вони будуть повністю вакциновані проти коронавірусної хвороби.

У зоні “червоного” рівня епіднебезпеки дозволяється робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів.

Наразі в області активно здійснюється робота з розгортання додаткових ліжкомісць призначених для лікування хворих на COVID-19. Станом на сьогодні функціонує 16 лікарень, що надають допомогу хворим на COVID-19 та розгорнуто понад 2000 “ковідних” ліжок, з яких 55% зайняті хворими та особами з підозрою на COVID-19.

На поточний тиждень в області здійснено понад 407 тис. щеплень від COVID-19. Однак, динаміка проведення вакцинації населення демонструє, що протягом останніх двох тижнів темп здійснення щеплень знизився на 5%.

Посадовець також наголосив, що в області продовжують вакцинувати усіх охочих від COVID-19.

"У нас є наявні усі вакцини. Люди мають право прийти та вакцинуватися від COVID-19. Безвідповідальність громадян призводить до того, що будуть вживатися обмеження. Це не є, жодним чином, обмеження прав громадян на працю, вони мають право працювати, але вони не мають права створювати загрози для інших громадян"

Останнє редагування 12 жовтня 2021, 17:03

Відео

0
репостів
0
репостів