Рівень госпіталізації на Хмельниччині перевищив критичну позначку

Автор 18 вересня 2021, 14:21
Рівень госпіталізації на Хмельниччині перевищив критичну позначку Фото depositphotos.com

Вчора вперше за останні місяці по Хмельницькій області у МОЗ зафіксували перевищення рівня госпіталізації населення з показником у 51,3%. Загалом останніми днями спостерігається негативна тенденція щодо рівня госпіталізації не тільки на Хмельниччині, а й у сусідніх регіонах.

У МОЗ констатують про чергову хвилю COVID-19, що накриває Україну, однак якою наразі вона буде і чи витримає наша медична система, залежатиме від сумлінного дотримання протиепідемічних заходів українцями. Про це розповів Сергій Дубров, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця. Також він зазначив, що зараз штам COVID-19 «Дельта» вражає людей молодого та середнього віку, абсолютно здорових, без супутньої патології, які мають тяжкий перебіг коронавірусної хвороби.

За дослідженням Національної академії наук у 10 разів більше госпіталізують дітей, ніж під час попередніх хвиль. 

65567

Що стосується Хмельниччини, то станом на 17 вересня за даними МОЗ маємо 147 інфікованих на 100 тисяч населення (норма 75). Разом із ростом динаміки рівня госпіталізації більшується й завантаження ліжок з киснем: у середньому маємо по області приріст у 2% щодня.

Це говорить про те, що місць у лікарнях, які забезпечені киснем поступово стає все менше. Це помітно з графіку зайнятості ліжок у Шепетівській багатопрофільній лікарні (тип ліжок виділених під COVID-19 - з підведеним киснем)

7878

За офіційними даними лікарня має 120 ліжко-місць для лікування хворих на COVID-19, з яких станом на вчора зайнято 56.

Натомість хвилює й питання як будуть працювати навчальні заклади з ростом показників індикаторів та переведення регіонів у жовту, помаранчеву та червону зони. 13 вересня Кабмін оприлюднив зміни до постанов, що встановлюють нові карантинні обмеження для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, що набирають чинності з 20 вересня.

Так, у разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено за умови наявності не менше як у 80% працівників закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього або іноземного сертифіката. А зі введенням червоного рівня - не менше як у 100%. Наразі з усіх мешканців Хмельниччини, які пройшли повний курс вакцинації 11% складають працівники сфери освіти. Тож, чи будуть працювати заклади освіти тепер залежить від відсотку щеплених працівників кожної конкретної установи.

Зменшити показники можливо лише у разі дотримання протиепідемічних заходів, адже станом на сьогодні Україна перетнула межу в 6 600 інфікованих за добу...

Останнє редагування 18 вересня 2021, 16:04
0
репостів
0
репостів