Більшість обмежень жовтої і червоної зони не будуть стосуватися вакцинованих

Автор 08 вересня 2021, 16:03
Більшість обмежень жовтої і червоної зони не будуть стосуватися вакцинованих depositphotos.com

Більшість обмежень жовтої та червоної зони карантину не будуть діяти в разі вакцинації від коронавірусу колективів установ або їхніх клієнтів. Про це заявив на засіданні уряду міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Відповідно до практики європейських країн і США, ми пропонуємо наблизити якість життя вакцинованого населення до звичайного... Більшість обмежень жовтої або червоної зони епіднебезпеки не застосовуватимуться в разі, якщо будуть вакциновані колективи або відвідувачі цих закладів або різних сфер економіки", – сказав він.

За його словами, для жовтої зони карантину буде достатньо однієї дози вакцини, для червоної – потрібен повний курс вакцинації.

Ляшко навів приклад: в жовтій зоні роботу закладів освіти не обмежуватимуть, якщо у 80% працівників будуть документи про отримання хоча б однієї дози вакцини.

Міністр охорони здоров'я також запропонував розглянути введення жовтої зони карантину по всій Україні Комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Ляшко підкреслив, що COVID-19 стає пандемією невакцинованих.

"Все більше і більше захворювань виникає саме серед невакцинованих. Саме невакциновані інфіковані потрапляють до лікарень, їхній перебіг хвороби значно тяжчий", – пояснив він.

Ляшко заявив, що в Україні всього було поставлено 20 млн доз вакцини, зараз вони доступні в найближчих центрах масової вакцинації, пунктах щеплення, мобільних бригадах. Він закликав не відкладати щеплення "на потім" і записуватися на вакцинацію.

0
репостів
0
репостів