Черговий спалах COVID-19 очікуємо вже цього літа, - експерти КШЕ

Автор 14 липня 2021, 12:24
Черговий спалах COVID-19 очікуємо вже цього літа, - експерти КШЕ Фото depositphotos.com

За даними експертів Київської школи економіки (KSE), ситуація із захворюваністю в Україні наразі стабільно позитивна. Добові показники госпіталізації падають на 10% щотижня, кількість пацієнтів — на 15%. Середньодобова смертність загалом по Україні становить 17 померлих на добу.

«У липні-вересні ми не прогнозуємо великого збільшення показників смертності навіть в разі спалаху. Водночас спалах очікується вже цього літа», — сказав керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганіченко.

Рівень смертності від наслідків коронавірусу в Україні до вересня може досягти 54 - 70 тисяч. Показник буде залежати від ситуації із захворюваністю, пишуть "Інтерфакс-Україна" та УНІАН з посиланням на дані керівника Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрія Ганіченка.

"Зовнішньою загрозою є зростання захворюваності в країнах Європи. Цей спалах незабаром може прийти в Україну. Тому вакцинація проти COVID-19 є критично важливою." - зазначив керівник.

Станом на 14 липня 2021 року проведено усього 3 673 755 щеплень, з них однією дозою - 2 415 052, двома - 1 258 703.

Також зазначають, що у 4 кварталі цього року очікують основне навантаження на систему охорони здоров'я, яке розпочнеться з жовтня місяця.

За матеріалами МОЗ України

0
репостів
0
репостів