Від завтра у шепетівській лікарні призупиняють прийом хворих на COVID-19

Автор 31 травня 2021, 20:15
Від завтра у шепетівській лікарні призупиняють прийом хворих на COVID-19 depositphotos.com

За результатами селекторної наради Департаменту охорони здоров’я Хмельницької обласної державної адміністрації від 26.05.2021 було оптимізовано мережу закладів для лікування хворих на коронавірусну хворобу. А це означає, що від завтра Шепетівська багатопрофільна лікарня більше не прийматиме хворих на COVID-19.

Із вівторка, 1 червня, медичні заклади Хмельниччини призупиняють прийом хворих на COVID-19. Для госпіталізації таких пацієнтів в області визначено лише чотири базових лікарні.

Базовими закладами в Хмельницькій області стали:

  • Хмельницька інфекційна лікарня
  • Хмельницька міська лікарня
  • Славутська міська лікарня
  • Дунаєвецька багатопрофільна лікарня.

У разі виявлення коронавірусної хвороби, пацієнт з Шепетівки буде направлятись на госпіталізацію в Славутську міську лікарню.

Завідувач відділенням анестезії та інтенсивної терапії Шепетівської багатопрофільної лікарні Валерій Сивоконюк зауважив, що подібне рішення вже приймалось:

Діти, психічно хворі та вагітні з Covid19 підлягають госпіталізації тільки в базові лікарні. Славута на 170 ліжок. При заповненні на 60 відсотків. Відривається лікарня другої хвилі - Шепетівка. Щось подібне ми бачили минулого року. Практично всі випадки захворювання медиків побутові та непов'язані з роботою. Держава зробила все, щоб медики не хворіли. Відмовились робити щеплення.

Нагадаємо, наразі у області стаціонарно лікується 421 пацієнт, 21 з них у Шепетівці, 20  у Славуті.

Завантаженість ліжкомісць з киснем у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, по області складає 16,4%.

Останнє редагування 31 травня 2021, 20:42
0
репостів
0
репостів