Валерій Сивоконюк звернувся до родичів "ковід-пацієнтів"

Автор 10 квітня 2021, 14:57

Завідувач відділенням анестезії та інтенсивної терапії Шепетівської багатопрофільної лікарні Валерій Сивоконюк емоційно звернувся до тих, чиї родичі або знайомі хворіють коронавірусом і перебувають на кисні.

На своїй сторінці у Фейсбуці він пояснив, чому не варто турбувати телефонними дзвінками пацієнтів та медперсонал, які надають допомогу хворим на COVID-19:

«Обмежте телефонні дзвінки до мінімуму. Особливо до пацієнтів, що перебувають в реанімації. По перше, пацієнт знімає маску (кисневу – ред.) для розмови з вами, чим заганяє себе у гіпоксію. По друге, цей кисень просто іде у повітря. А в лікарні проблеми з постачанням»

Також просить не дошкуляти медпрацівників своїми дзвінками. Адже вони мають допомагати людям, а не постійно відповідати на дзвінки. Тож радить родичам згуртуватись між собою задля комунікації, про стан хворого передавати інформацію один одному.

За словами Валерія Сивоконюка, засоби зв’язку негативно впливають на чутливу апаратуру, яка контролює здоров’я хворого.

«Жодного телефону в реанімації не буде! Розумію, що хочеться розваг. Маєте бажання відволікти своїх родичів – купуйте планшети. Нехай дивляться кіно! Телефонів точно не буде!»

Валерій Вікторович завершив звернення побажанням:

"Дай Бог здоров'я усім хворим та Вам. Поставтесь до цього з розумінням."

Останнє редагування 10 квітня 2021, 23:20
0
репостів
0
репостів