Обласна влада рекомендувала закрити непродовольчі ринки та підтримала звернення Шепетівки щодо кисневої станції

Автор 26 березня 2021, 17:43

Сьогодні в обласній державній адміністрації відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Провів його перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін. До участі у засіданні також долучилися заступник голови ОДА Сергій Ткачук, члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, керівники місцевих комісій, керівники окремих відомств, установ області.

Розпочалося засідання з обговорення питання щодо запобігання поширенню на території Хмельницької області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

В.о. генерального директора ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» Микола Габрикевич повідомив, що протягом останнього тижня відмічається різке зростання кількості захворівших на COVID-19 як в цілому по Україні, так і в області. В середньому збільшується ріст хворих, які знаходяться на стаціонарному лікуванні (320-350 осіб в тиждень). Зростає і показник захворюваності по грипу та ГРВІ – до перевищення епідпорогу залишилося 2% (не має перевищувати 100%).  Доповідач також відмітив, що акцент по захворюваності припадає на людей віком від 30 до 39 років (34,5%).

“Ми дійсно балансуємо на межі “червоної” зони. Якщо є такі засоби, сили і ресурси для того, аби своїми діями і рішеннями убезпечити область від потрапляння до “червоної” зони та повного локдауну, то давайте зосередимося, максимально впровадимо на місцях усі необхідні рішення і заходи, які потенційно ще можуть стримати область у “помаранчевій” зоні”, – сказав Сергій Тюрін.

В продовження наради заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Тетяна Косовська проінформувала присутніх про завантаженість ліжкомісць в закладах охорони здоров’я для стаціонарного лікування хворих на COVID-19 та про виконання графіку проведення вакцинації в області.

Після обговорень комісія вирішила:

1. Головам районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування з 29.03.2021 року заборонити на території області:

  • Всі масові (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови отримання учасниками таких заходів та здійснення обов’язково щоденного контролю за станом здоров’я учасників.
  • Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), після 2200 години вечора, крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.
  • Роботу закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 2200 годин до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів.
  • Приймання відвідувачів у спортивних залах та фітнес центрах, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.
  • Приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів крім роботи авто концертів, авто кінотеатрів, історико-культурних заповідників, суб’єктів господарювання пов’язаних з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відео зйомки, за умови обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб та використання персоналом (крім акторів під час знімального процесу), залученим до виробництва аудіовізуального твору, засобів індивідуального захисту, що закривають ніс та рот.
  • Відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

Термін: до 12.04.2021 року.

  1. Рекомендувати головам місцевих комісій з питань ТЕБ і НС розглянути питання щодо заборони роботи непродовольчих ринків.

Термін: до 30.03.2021 року.

  1. Керівникам органів місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності, крім установ та закладів, які надають фінансові, банківські та житлово-комунальні послуги, забезпечують охорону здоров’я, здійснюють продовольче забезпечення, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв'язок та комунікації, забезпечують функціонування інфраструктури, транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури, встановити для працівників режим дистанційної (надомної) роботи.

Термін: до 12.04.2021 року.

  1. Головному управлінню Національної поліції в Хмельницькій області:
    • Посилити контроль за самоізоляцією контактних осіб, в т.ч. осіб, які прибули із-за кордону.
    • Посилити поточний контроль на вулицях, у парках інших громадських місцях за дотриманням протиепідемічних заходів, проводити вибіркову перевірку документів, що посвідчують особу, перевірку дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів на продовольчих ринках та ринках непродовольчої групи товарів, об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів, аптеках тощо.

Термін: протягом карантину.

  1. Головному управлінню Держпродспоживслужби в Хмельницькій області посилити держсанепіднагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства на ринках, об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів тощо.

Термін: протягом карантину.

  1. Керівникам робіт з ліквідації надзвичайної ситуації спільно з керівниками закладів охорони здоров’я та їх власниками:
  • Розгорнути додаткові ліжка для стаціонарного лікування хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 у визначених закладах охорони здоров’я відповідно до потреб госпіталізації хворих.

Термін: невідкладно.

  • Провести додаткові роботи із забезпечення медичним киснем не менше 80% усіх визначених для стаціонарного лікування хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 ліжок, укомплектувати додатковий ліжковий фонд медичним персоналом та дооснастити його необхідним медичним обладнанням, медикаментами, 313, засобами для дезінфекції тощо.

Термін: невідкладно.

  1. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації забезпечити надання необхідної методичної та практичної допомоги керівництву КНП «Білогірська багатопрофільна лікарня» щодо включення її в перелік медичних закладів для надання медичної допомоги хворим на COVID-19, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2.

Термін: невідкладно.

  1. Головам міських, селищних та сільських рад посилити відповідальність керівників закладів охорони здоров’я за дотримання вимог щеплення медичних працівників підпорядкованих колективів.

Термін: протягом карантину.

  1. Керівникам закладів охорони здоров’я забезпечити надання до Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації письмових згод або відмов всіх медичних працівників від щеплень підпорядкованих колективів.

Термін: до 30.03.2021 року.

  1. Головам районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування спільно з керівниками закладів охорони здоров’я.
    • Активізувати роз’яснювальну роботу з важливості вакцинопрофілактики.
    • Забезпечити щоденний контроль за плануванням роботи у Центрах ПМСД з вакцинації відповідно до закріплених територій, кількості бажаючих щепитись з числа підлягаючого контингенту та раціонального використання вакцини.
    • Проводити щоденний контроль за виконанням цих планів.

Термін: протягом карантину.

  1. Підтримати звернення виконавчого комітету Шепетівської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів з Державного бюджету України для закупівлі кисневої станції КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня».
Останнє редагування 26 березня 2021, 19:06
0
репостів
0
репостів