Шепетівка просить в уряду кисневу станцію

Автор 25 березня 2021, 13:23

Шепетівська міська ради підтримали зверненя до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо закупівлі кисневої станції для КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня». За словами міського голови Віталія Бузиля, ситуація у лікарні надзвичайно складна.

«Ситуація складна по всій країні, але у нас, в Шепетівці, вона надзвичайно складна. За добу у нас йде 1 400 літрів кисню, бо на одну людину йде два балони кисню за добу. «Львівкисень», який постачає рідкий кисень, абсолютно не справляється. Проблему з киснем ми вирішуємо цілодобово, бо є дні, коли кисню вистачає на одну-дві години і ми не знаємо де його брати. Депутати, керівники підприємств, усі допомагають: хто дає автомобілі, хто оплачує декілька балонів кисню, а хто й привозить готові заправлені балони», — пояснив Віталій Володимирович.

Виробники та постачальники кисню не в змозі забезпечити потреби лікарні, через значну динаміку захворюваності у Західній Україні в цілому.

Тому було підготовлено звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням винести питання на засідання Уряду щодо виділення коштів на закупівлю кисневої станції для Шепетівської територіальної громади відповідно до потреб КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня».

«Сьогодні на VII сесії міської ради обговорив з депутатським корпусом пропозицію звернутися до Кабінету Міністрів України, щодо виділення фінансування на обладнання кисневої станції. Через перенавантаження постачальників кисню, вони не в змозі здійснювати вчасні поставки до КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня». Забезпечення киснем в балонах власними силами не розв’язує проблеми. Кожному кисневозалежному хворому на добу потрібно 2 балони кисню, а у нас на сьогодні таких 58 осіб, коли динаміка росту кількості хворих щодня збільшується у геометричній прогресії. Депутатський корпус проголосував за направлення звернення. Тепер сподіваюся на підтримку Уряду у цьому питанні!»

Віталій Бузиль каже, що вже провели певні перемовини із Офісом Президента і мають надію, що Шепетівка отримає кошти на придбання кисневої станції. Мова йде про суму у розмірі 7 мільйонів гривень.

Нагадаємо, КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня» є опорним закладом у боротьбі із Covid-19, який має укладений договір із Національною службою здоров’я України на надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19).

За матеріалами пресслужби Шепетівської міської ради

Останнє редагування 25 березня 2021, 14:03

Відео

0
репостів
0
репостів