Попри перевищені показники госпіталізацій Хмельниччина лишається "помаранчевою"

Автор 13 березня 2021, 13:52

Попри суттєве зростання на Хмельниччині кількості госпіталізацій інфікованих COVID-19 за добу, регіон не віднесли до «червоної зони». Про це на своєму сайті повідомляє МОЗ.

Згідно ознак, які затвердив Кабмін, кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення має бути не більше 60. Натомість у нас останні 3 дні вона постійно зростає, і вже становить 68.

«Помаранчевий» – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів.

Встановлюється на рівні регіонів, якщо перевищено хоча б один показник.

«Червоний» рівень встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищено 2 або більше показників.

Міністерство охорони здоров’я України щодня оновлює ознаки для визначення регіону із значним поширенням COVID-19 та публікує їх на цій сторінці сайту. Нагадуємо, що на підставі цих ознак, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій раз на сім днів приймає рішення про встановлення на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону рівня епідемічної небезпеки “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний”.

У помаранчевій епідзоні забороняються:

  • масові заходи за участі більше 20 осіб
  • робота закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів
  • планові госпіталізації в лікарнях
  • спортзали, фітнес-центри, заклади культури
  • прийом нових змін в дитячі табори
Останнє редагування 13 березня 2021, 14:23
0
репостів
0
репостів