В МОЗ пояснили, чим небезпечні нові штами COVID-19

Автор 09 березня 2021, 19:23

Нові штами коронавірусу вражають не тільки органи дихання. Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 9 березня. 

Для нових штамів коронавірусу характерні короткий інкубаційний період, більша ступінь заразності, вищий рівень смертності та менша кількість випадків безсимптомного протікання хвороби. Міністр сказав, що нові зафіксовані штами коронавірусу почали вражати центральну нервову систему та такі органи як печінка і нирки. 

«Цей штам коронавірусу відрізняється коротким інкубаційним періодом – 1-3 дні, втричі більшою заразністю. Зменшенням частки безсимптомних або легких форм захворювань та, на жаль, високою смертністю»

Голова МОЗ зазначив, що у світі фіксується зростання кількості повторних заражень COVID-19, яка коливається від 4 до 18% від загальної кількості нових захворювань, а «постковідний синдром» у 52-76% пацієнтів триває від трьох до шести місяців. 

«Низка європейських країн вже призупинила послаблення карантинних обмежень внаслідок проникнення на континент нових, небезпечніших штамів COVID-19, зокрема мутованих британського та африканського штамів», — стверджує Степанов. 

Станом на ранок 9 березня першу дозу вакцини отримали 19 118 людей. Усі вони вакциновані препаратом Covishield, йдеться на сайті МОЗ. 

0
репостів
0
репостів