Перша вакцинація від COVID-19 в області відбудеться у Хмельницькій міській лікарні

Автор 25 лютого 2021, 09:37

Сьогодні Хмельниччина отримала вакцину від COVID-19. Про це розповів голова Хмельницької ОДА на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Довгоочікувана перша партія вакцин від коронавірусу прибула на Хмельниччину в обласну базу спецмедпостаяання. Вже сьогодні в обласному центрі пройде перша вакцинація. За офіційною інформацією Хмельницької ОДА, щеплення розпочнуть робити у стінах Хмельницької міської лікарні. 

До слова, Сергій Гамалій розповів, що область отримала 18 300 доз вакцини від COVID-19 виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishield):

"Цієї кількості вакцини достатньо, щоб щепити 9150 осіб.

Сьогодні першими будуть провакциновані майже три десятки медпрацівників, що працюють з хворими на COVID-19.

Вакцина розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Її схвалено ВООЗ та вже використовують у Великій Британії, Європейському Союзі та Індії."

Скільки доз вакцини отримає Шепетівщина поки невідомо.

Згідно з Дорожньою картою з проведення вакцинації від COVID-19 в Україні імунізація відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

На цьому етапі вакцинація здійснюватиметься мобільними бригадами. На другому до них долучаться пункти щеплення.

Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Дізнайтися більше про вакцинацію від COVID-19 можна на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

За матеріалами Хмельницької ОДА

Останнє редагування 25 лютого 2021, 09:59
0
репостів
0
репостів