У Шепетівці можна взяти в безкоштовне користування кисневий концентратор

Автор 22 лютого 2021, 13:07

Українська Греко-Католицька Церква оголосила про свої ініціативу, згідно якої, вона надає у безоплатне користування кисневі концентратори, які були закуплені на кошти жертводавців. Про це на своїй сторінці написав протодиякон Максим Колодчак.

У такий спосіб Церква відповідає на виклики пандемії і дбає про здоров’я потребуючих людей.

Ініціатором закупівлі та розповсюдження, апаратів серед хворих, яким потрібні процедури дихання чистим киснем, виступив правлячий Архієрей Кам’янець-Подільської Єпархії УГКЦ, кир Іван Кулик. Зі слів владики стало відомо, що була можливість зорганізувати закупівлю таких апаратів, які зараз вкрай необхідні у час пандемії Covid-19, тому було закуплено 5 апаратів.

Відразу ж постало питання, як найкорисніше створити можливість користування апаратом для усіх потребуючих людей на території Єпархії. Було вирішено передати апарати Комісії УГКЦ Душпастирства Охорони Здоров’я у Кам’янець-Подільській Єпархії.

Комісією було визначено п’ять осередків, де знаходитимуться кисневі концентратори. Відповідальними за видачу апаратів стали отці медичні капелани, які займаються душпастирством у лікарнях на своїх парафіях.

Зокрема два апарати залишились у м. Хмельницький, один у м. Кам’янець- Подільський, один у м. Городок також один у м. Шепетівка.

Кожен житель цих міст, також ближче прилеглих до них міст та сіл, може звернутися до відповідального священика та отримати апарат у користування на два тижні, за направленням лікуючого лікаря.

Під час роздачі апаратів медичним капеланам, владика Іван поблагословив священиків та освятив апарати на добре служіння потребуючим. Також владика звернувся із закликом до священиків добре дбати за поручену їм справу та надавати апарат для допомоги усім, хто в цьому має потребу.

Відповідальним мед. капеланом за кисневий концентратор у Шепетівці ялвяється о. Василь Боднар (Храм святих мучеників Бориса і Гліба). Якщо у вас є потреба в такому медичному обладнанні, телефонуйте йому за номером телефону (067) 311-10-53

0
репостів
0
репостів