5 медиків на Хмельниччині померли від COVID-19, щодня госпіталізовують 50-60 хворих

Автор 28 жовтня 2020, 16:46

Під час сьогоднішнього онлайн-брифінгу перший заступник голови облдержадміністрації Роман Примуш розповів про ситуацію в області із захворюваністю на COVID-19 та заходи, що вживаються для запобігання подальшого поширення цієї хвороби.

Головні тези брифінгу

  • Захворюваність на COVID-19 продовжує зростати як в Україні в цілому, так і на Хмельниччині зокрема. Загалом в державі за останню добу виявлено 7474 випадки хвороби. В області за минулу добу зареєстрували 397 випадків, за сьогодні виявили ще 385. За минулу добу одужали 138 людей, сьогодні – 114. Також, на жаль, від ускладнень COVID-19 померли ще 11 людей.
  • На стаціонарному лікуванні перебуває 843 особи.  Триває робота з розгортання лікувальних закладів, що надають допомогу хворим з COVID-19. Зокрема, розгорнути 80 ліжкомісць  у Полонській ЦРЛ. Далі розгортання нових закладів призупиняється, а за потреби – для хворих на COVID-19 будуть перепрофільовані ліжкомісця в уже розгорнутих закладах.
  • Завантаженість лікувальних закладів, що надають допомогу хворим на COVID-19, в цілому по області складає 61,7%. Окрім підтверджених хворих, в лікарнях перебувають ще 413 осіб з підозрою на COVID-19. Щодня до закладів охорони здоров’я госпіталізовують 50-60 таких хворих. Зокрема, за минулу добу швидка допомога здійснила 74 виїзди до хворих з підозрою, 50 з них були госпіталізовані.
  • До закладів охорони здоров’я направлено 23 млн. грн. субвенції з державного бюджету на забезпечення киснем. Також за рахунок перерозподілу обласного бюджету виділено додатково 2,2 млн грн, які будуть використані для закупівлі ліків на потреби лікарень області, що лікують хворих на COVID-19. Таким чином, незважаючи на те, що кошти на ліки виділяються для лікарень за рахунок “ковідного” пакету НСЗУ, в області додатково створюється запас першочергових препаратів за рахунок коштів обласного бюджету.
  • Незважаючи на те, що загальноосвітні навчальні заклади переважно не проводять  навчання у зв’язку з канікулами, продовжують виявляти захворювання на COVID-19 у вчителів та учнів. Наразі зареєстровано 481 випадок (+15 за минулу добу) у працівників шкіл та 129 випадків (+8 за добу) – в учнів.
  • Питання щодо того, яким чином буде організований навчальний процес після завершення канікул наразі залишається відкритим. Відповідно до останнього рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС, навчальні заклади можуть продовжити працювати в звичайному режимі, однак в залежності від епідемічної ситуації воно може бути переглянуте наприкінці тижня. Департамент освіти і науки ОДА готує рекомендації для органів місцевого самоврядування тих територій, які віднесені до “червоного” рівня епідемічної небезпеки, щодо переходу на дистанційну форму навчання, однак поки що остаточне рішення може прийматися органом місцевого самоврядування.
  • Також продовжують фіксуватися випадки захворювання на COVID-19 у медпрацівників. Всього з початку епідемії зареєстровано 881 випадок захворювання медичних працівників, що пов’язані безпосередньо із виконанням їх професійних обов’язків. 5 з них – летальні. По всіх випадках проводиться епідрозслідування та аналізується стан виконання протиепідемічних заходів у закладах охорони здоров’я, де були виявлені такі випадки.
  • Триває робота рейдових груп, які контролюють стан дотримання вимог карантинних обмежень на території області, особливо у регіонах з “червоним” рівнем епідемічної небезпеки. На основі цих перевірок будуть прийматися рішення щодо введення додаткових обмежень на територіях, де їх реєструють найчастіше. За минулу добу органами Нацполіції складено 12 протоколів про факти порушення вимог карантину.

Відео

0
репостів
0
репостів