У Шепетівській ЦРЛ почали приймати пацієнтів з COVID-19, а Вузлова лікарня самоусунулась

Автор 28 серпня 2020, 13:46

На позачерговій колегії Хмельницької обласної державної адміністрації було прийято рішення створити у Шепетівці відділення для прийому хворих на коронавірус. Це рішення було зумовлене тим, що Славутська ЦРЛ не має достатніх умов для розміщення хворих.

Як повідомив нетішенський міський голова Олександр Супрунюк ситуація з поширення короновірусної хвороби ускладнюється:

Кількість хворих на коронавірус зростає. В основному це люди, які приїжджали з відпочинку та контактні з ними особи. А це більше сотні людей. Лише за вчорашній день в Нетішині 21 людина звернулась з пневмонією. За алгоритмом, прописаним МОЗ, це автоматично підозра на КОВІД 19, і таких хворих треба відправляти в Славуту. Але Славута не має достатніх умов для розміщення хворих, адже за визначенням в Славуту мають звозити хворих з північних районів. Тому на позачерговій колегії ОДА було прийято рішення створити в Шепетівці відділення для прийому хворих на коронавірус.

Разом з тим, завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Шепетівської ЦРЛ Сивоконюк Валерій Вікторович скаржиться на керівництво Комунального некомерційного підприємства «Вузлова лікарня станції Шепетівка» Шепетівської районної ради. З його слів, у нинішніх умовах пандемії ті відмовляються допомогти і так перевантаженій Шепетівській ЦРЛ.

З 15 години 27 серпня дня КНП "Шепетівська ЦРЛ" - ковідний шпиталь! Куди будуть госпіталізовуватись не тільки жителі Шепетівки, а й Полонне, Ізяслав та Білогір'я! Хочу запитати у ярих захисників вузлової лікарні,чому ваш князьок не захотів допомогти жителям Шепетівки у вирішенні проблеми?

На сьогодні було два питання по розгрузці ЦРЛ: перше, що було б оптимально, це зробити шпиталем вузлову лікарню з нашими кадрами! Економія коштів для держави була колосальна! Інший варіант це переведення ургентної служби : хірургічної, травматологічної, урологічної та загальної реанімації на базу вузлової лікарні. Знову не підійшло!

Мало того, що вузлова лікарня з моменту карантину не прийняла ні одного ургентного хворого! Вона заключила з НСЗУ цілий ряд пакетів, за що отримує кошти держави!

Лікар-анестезіолог Шепетівської ЦРЛ Олега Довгань теж обурюється:

Вузлова лікарня не приймає жодного хворого доставленого "швидкою"!!!Бригади екстреної медичної допомоги разом з хворими відразу перенаправляють в ЦРЛ. Наразі існує проблема державного рівня (світового масштабу),лікарі ЦРЛ екстрено перепрофільовують відділення,переводять хворих,колосально збільшують навантаження на медперсонал і т.п.,натомість головний лікар Вузлової лікарні " нє согласєн" та й ще ставить якісь умови?!!! Госпіталізація хворих на COVID, унеможливлює функціонування інших ургентних (екстрених) служб, саме тому негайно має бути задіяна Вузлова лікарня!!! І не на часі "шановному" головному лікарю ставити умови!!!

Госпіталізація хворих на COVID, унеможливлює функціонування інших ургентних ( екстрених)служб,саме тому негайно має бути задіяна Вузлова лікарня!!! І не на часі "шановному"головному лікарю ставити умови!!!

Наразі йде підготовка документів на підписання з НСЗУ для отримання пакетів допомоги, доплати лікарям, тощо.

На стаціонарному лікуванні в області перебуває 241 особа: в ХІЛ – 131 особа, у Дунаєвецькій ЦРЛ – 35 особа, Славутській ЦРЛ – 69 осіб, Шепетівська ЦРЛ – 6 осіб

Останнє редагування 28 серпня 2020, 18:22
0
репостів
0
репостів